Яценюк: Сьогодні відбудеться голосування по кандидатурі Тимошенко на посаду прем'єр-міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Сьогодні відбудеться голосування по кандидатурі Тимошенко на посаду прем'єр-міністра

Казна та Політика
346
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відкрив засідання Верховної Ради.
За словами Яценюка, голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем'єра відбудеться сьогодні, передає кореспондент РБК-Україна.
Як відзначив Яценюк, фракція Партії регіонів дотепер не подала пропозиції щодо персонального складу парламентських комітетів. За його словами, учора за пропозицією голови фракції блоку свого імені Володимира Литвина постанову щодо розподілу парламентських комітетів було розділено на дві: у першій повинно бути зафіксовано розподіл комітетів із фракціям, а в другій - зафіксований персональний склад керівних органів комітетів.
Однак, за словами Яценюка, ПР дотепер не запропонувала списки персонального складу комітетів ВР, а це унеможливлює визначення керівництва комітетів, оскільки кількість заступників голови комітету безпосередньо залежить від кількості народних депутатів, які входять у комітет.
Він також нагадав, що дві фракції у Верховній Раді - НУ-НС і БЮТ - виступають за зміну форми голосування при обранні прем'єр-міністра. Згідно ст. 37 Регламенту ВР, голосування може проходити двома іншими, ніж система "Рада", способами (підняття рук і поіменні бюлетені), а сама зміна процедури вимагає підтримки 150 народних обранців. За словами Яценюка, зміна способу голосування повинна відбутися "за умови прийняття всіма учасниками цього процесу".
На думку Яценюка, потрібно прислухатися до пропозицій фракцій, щоб зникли будь-які підстави для звинувачення системи "Рада" або певних нардепів у тому, що вони проголосували чи не проголосували.
У той же час Яценюк припустив, що зміна процедури надалі може викликати певні труднощі. "Але я думаю, що ми їх урегулюємо", - сказав голова ВР.
У свою чергу, народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов повідомив, що переговори між коаліцією та опозицією щодо кандидатури на посаду голови комітету ВР із питань судочинства продовжаться і сьогодні. За його словами, БЮТ і НУ-НС продовжують "ставити ультиматуми" у питанні кандидатур на посаду глави комітету. В.Кисельов відзначив, що коаліція згодна "віддати" комітет із судочинства опозиції, однак виступає категорично проти призначення на посаду глави цього комітету нардепа від ПР Сергія Ківалова.
Крім того, народний депутат від НУ-НС Юрій Луценко заявив, що блок "Наша Україна - Народна самооборона" визначився з усіма кандидатами на посади міністрів, крім міністра освіти і науки. "У нас є визначеність зі складом уряду, одна ймовірна зміна, можливо, буде стосуватися Міносвіти і науки", - сказав він.
Луценко повідомив, що вчора брав участь у зустрічі із главою держави, на якій обговорювалося питання формування Кабміну, і було вирішено, що фракція НУ-НС, за власним бажанням, зможе змінити кандидатуру на посаді міністра освіти.
Луценко також відзначив, що, за словами Президента України, кандидатура Юрія Єханурова на посаду міністра оборони зараз у найбільшій мірі відповідає "новим завданням Міноборони". "Тут можна погоджуватися чи не погоджуватися, але це дійсно право Президента визначати міністра закордонних справ і міністра оборони", - сказав нардеп від НУ-НС.
Він висловив також припущення, що сьогодні буде сформовано уряд.
У цей момент у роботі Верховної Ради оголошена перерва для продовження консультацій.
Відзначимо, вранці народні депутати від Партії регіонів заблокували трибуну Верховної Ради. Як повідомив кореспондент РБК-Україна, вони скупчилися навколо трибуни, сидять біля ложі президії та урядової ложі. Інші нардепи від ПР сидять за своїми робочими місцями. Усього в сесійній залі близько 40 народних обранців.
Нагадаємо, 12 грудня Президент України Ющенко повторно вніс у ВР VI скликання подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України, що було зареєстровано парламентом.
11 грудня ВР не прийняла постанову про призначення народного депутата і лідера БЮТ Ю.Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. "За" таке рішення проголосували 225 народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас