Xstrata виставила себе на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xstrata виставила себе на продаж

Фондовий ринок
72
Шоста найбільша у світі гірничодобувна компанія Xstrata, по суті виставила себе на продаж, підтвердивши, що веде з конкурентами попередні переговори, які можуть скінчитися угодою, повідомила газета Financial Times.
Компанія, відповідаючи на запитання газети, заявила, що відкрита для дискусій з іншими видобувними компаніями, але поки не одержувала пропозицій про її купівлю.
Як стверджують джерела газети, генеральний директор Xstrata Мік Девіс (Mick Davis) звернувся до консультантів Deutsche Bank і JPM Cazenove із проханням серйозно поставитися до проявів інтересу до компанії.
У минулі вихідні представники бразильського гірничодобувного гіганта Companhia Vale de Rio провели неофіційну зустріч зі своїми консультантами, Lehman Brothers і Merrill Lynch, щоб обговорити свої можливості, але компанія поки не вирішила, чи буде вона претендувати на покупку Xstrata.
Свої подальші кроки обмірковує також компанія Anglo-American, що консультує UBS.
Будь-яка угода, пов'язана з Xstrata, вимагає підтримки Івана Гласенберга (Ivan Glasenberg), генерального директора Glencore International, найбільшої у світі компанії, що торгує сировинними товарами, якій належить 35% Xstrata. Glencore має ексклюзивні права на продаж нікелю і кобальту, що добуваються Xstrata, а також частину цинку. Малоймовірно, що вона відмовиться від цих прав, і це ускладнить переговори для покупця.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас