Кудрін знайшов загублений мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін знайшов загублений мільярд

Казна та Політика
190
Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін знайшов загублений мільярд рублів, що зник з бюджетних коштів, направлених на відновлення Невельська після землетрусу.
Прем'єр-міністр Віктор Зубков напередодні попросив Кудріна розібратися із ситуацією і прояснити долю цих грошей. Причому на пошук загублених грошей у міністра фінансів пішло буквально кілька годин.
Судячи із прес-релізу, опублікованого на сайті Мінфіну, адміністрація Невельська недоодержала обіцяні урядом гроші через нестиковки в термінах прийняття поправок у закон про федеральний бюджет і надання переліку об'єктів, що підлягають терміновому відновленню, що був підготовлений Мінрегіоном. Крім того, міністерство фінансів відзначило, виділення частини обіцяних коштів було заплановано на наступний рік.
Мінфін заявив, що "субсидія бюджетові Сахалінської області на ліквідацію наслідків землетрусу в сумі 5500 млн. рублів" була передбачена федеральним законом "Про внесення змін у Федеральний закон "Про федеральний бюджет на 2007 рік". Ця сума була визначена "на підставі розпорядження Уряду Російської Федерації від 9 серпня 2007 р. № 1030-р (2000 млн. руб.) і переліку об'єктів, будівництво яких необхідно завершити в 2008 році, представленому в Мінфін Росії губернатором Сахалінської області Хорошавіним А.В. 10 жовтня 2007 року (3458 млн. руб.)", відзначає міністерство.
Тим часом, Мінрегіон Росії надав перелік об'єктів, що підлягають першочерговому будівництву, уже після прийняття змін у бюджет 2007 р. Саме в цьому переліку і фігурує цифра 6547 млн. рублів, що і містить "загублений мільярд". Причому ці гроші повинні виділятися у два етапи: 3378 млн. руб. в 2007 р. і 3169 млн. руб. в 2008 р., відзначило міністерство у своєму прес-релізі.
Як відзначається в документі, "оскільки пропозиції Міністерства регіонального розвитку щодо фінансування об'єктів, що підлягають першочерговому будівництву, передбачають суму, що перевищує спочатку заплановані на 1047 млн. рублів, а також у зв'язку з тим, що частина фінансування передбачена в 2008 році, після відповідного аналізу в Міністерстві Фінансів будуть визначені джерела додаткового фінансування для підтримки Сахалінської області".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас