Спільний захід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спільний захід

Нерухомість
208
Вчора інвестфонди Marbleton Property, Griffin Investments і Альфа-банк (Україна) створили СП для інвестицій у торговельну нерухомість у регіонах України. Компанія має намір витратити близько 100 млн євро на покупку площ для наступної здачі їх в оренду банкам, а також компаніям, що розвивають філіальну мережу. За рахунок підвищеного попиту на подібні площі СП може здавати приміщення на 30-100% дорожче ринкових цін і скоротити термін окупності вдвічі, вважають експерти.
Один з найбільших інвестфондів у світі J.E.Robert Partners і Alfa Capital Partners у червні цього року створили фонд Marbleton Property Fund для інвестицій у нерухомість країн СНД. Капітал фонду склав $321 млн.
Вчора Marbleton Property повідомив про створення СП із інвесткомпанією Griffin Investment Partners і Альфа-банком (Україна). Спільне підприємство за назвою Metropolitan Properties займеться покупкою нерухомості в містах України з населенням понад 100 тис. чоловік. "Нас цікавлять торговельна і офісна нерухомість площею від 500 кв. м на центральних вулицях міст", - розповів директор Marbleton Property Fund Джон Ходнет. Фонд має намір витратити на скупку нерухомості близько 100 млн євро. Перші угоди вартістю 2-10 млн євро планується укласти вже в I кварталі 2008 року. Після реконструкції куплених приміщень Marbleton Property має намір здавати їх в оренду.
"Ми плануємо працювати з банками, мобільними та іншими компаніями, які планують розширення в регіонах", - додає Ходнет.
"Для роздрібних банків дефіцит приміщень у регіонах – велика проблема, - відзначає голова правління банку НРБ Владислав Кравець. - Крім того, для відкриття банківської філії необхідні приміщення площею 200-500 кв. м, які складно знайти". З дефіцитом площ в областях зіштовхуються і продавці мобільних телефонів, додає PR-менеджер української філії "Євромережа" Олександр Мельничук.
Оскільки до складу СП входить банк, знайомий зі специфікою підбору приміщень під філії, компанія зможе здавати приміщення в оренду на 30-100% дорожче середньоринкової ціни, вважає директор девелоперської компанії Link Development Ярослав Цуканов. "Коли мова йде про вихід банку в новий регіон, ми готові платити за оренду на 30-100% дорожче, навіть із врахуванням щорічного збільшення орендних ставок на 10%", - говорить Владислав Кравець. "За рахунок збільшення орендних ставок компанія може скоротити терміни окупності інвестицій у два рази - із шести до трьох років", - впевнений Цуканов.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас