Скільки коштує зняти зірку на Новий рік? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує зняти зірку на Новий рік?

2272
Вечір 31 грудня - найприбутковіший час для артистів за весь рік. Скільки заробляють зірки і де вони зустрінуть Новий рік?
У новорічну ніч, поки ми з вами будемо за звичкою уплітати обридле олів'є і виглядати всі очі, чекаючи зовсім не заїждженої "Іронії долі", наші дорогі і милі оку зірки будуть працювати в поті чола.
Ні для кого не секрет, що 31 грудня для артиста - це саме той випадок, коли один день (тобто ніч) весь рік годує. Музиканти, актори, ведучі, загалом - публічні люди на будь-який смак і номінал - будуть "скоморошничати" на корпоративах, "догоджати" особливо щедрим замовникам в індивідуальному порядку і виступати на відкритих майданчиках перед простим людом. Такі новорічні халтурки залишаються для них практично єдиним джерелом доходу. Валерій Сюткін навіть якось відмітив, що "оклад" за одну таку святкову нічку можна порівняти з річним бюджетом маленької європейської держави. "Відмовитися від цього - однаково що у квітковому бізнесі взяти відпустку Восьмого березня", - резюмував розважливий артист. Саме на ці гроші зірки потім записують альбоми, знімають кліпи, улаштовують вечірки, їздять по світу і просто насолоджуються "розбазарюванням" новорічного прибутку.
Ростуть у ціні
Що вже казати, зірки апробували інфляцію і на собі. Цього року багато артистів різко перейшли у своїх розрахунках на євро, мабуть, з огляду на падіння курсу долара. А перед святами здійснили і жаданий "перерахунок". За новорічні корпоративи виконавці, ведучі і просто "виряджені" беруть дорожче, ніж за звичайні виступи.
Зірки не приховують, що вони підпрацьовують на корпоративах або приватних замовленнях, однак про ціни говорити не люблять. Такий світоч естради, як Алла Пугачова, навіть не виставляє свою ціну в прайсах - про гонорари треба домовлятися.
Бюджетний варіант
Ті, кому не по кишені святкувати Новий рік у товаристві артистів, ідуть у народ - на відкриті майданчики, де звичайно плекати образ уподобаної зірки можна зовсім безкоштовно. Наприклад, цього року фанати (якщо такі ще не покрилися нафталіном) білоруського ВІА "Песняры" зможуть підривати хлопавки і махати бенгальськими вогнями під їхні нетлінні хіти на київському Майдані. Вітчизняні ветерани оздоровлюючих виступів на свіжому повітрі (хіп-хоп група ТНМК, альтернативний "Тартак" і сльозоточивий "Океан Ельзи") поки в роздумах - начебто б і хочеться задовольнити новорічну потребу шанувальників, але поки артисти так зайняті, що не можуть нічого обіцяти.
Сідайте на два стільці!
У багатьох артистів зараз дилема - заробити собі за одну ніч річний статок або ж піти на "гражданку" 31 грудня. Наприклад, співак Віталій Козловський вирішив сісти одразу на два стільці: "Я в сум'ятті, не знаю, що робити.
Все-таки, як Новий рік зустрінеш, так і проведеш. Це ж свято і для мене теж, тому якщо буду працювати, то трохи, дам усього пару концертів і тільки на кращих майданчиках. До речі, гонорар на свята в мене не особливо підстрибує - у півтора-два рази. У будь-якому разі я завжди намагаюся о дванадцятій годині бути в дружньому колі - щоб встигнути випити шампанське і загадати бажання".
Ольга Сумська - Дід Мороз, а її чоловік Борисюк - Снігурка
Ольга Сумська із чоловіком Віталієм Борисюком уже кілька років святкують Новий рік не вдома, а на сцені. "Слава Богові, що є пропозиції і робота. Адже для артиста велика радість, якщо він затребуваний у свята, - розповіла "Сьогодні" Ольга. - А якщо хтось із зірок говорить інакше, виходить, йому просто нічого не пропонували".
Помінялися місцями
Чоловік і жінка говорять, що роль ведучого - одна із головних на святі. Тому щораз намагаються надягти яскраві костюми і придумати цікаву програму. Наприклад, у минулий новий рік Ольга з Віталієм вирішили помінятися місцями: вона була Дідом Морозом, а він - Снігуркою. "Віталік був просто неповторний, всі так сміялися. Ми навіть гадаємо чи не повторити якось таку авантюру", - говорить Ольга.
Дорогий Дікусар
2008-й рік чоловік і жінка теж зустрінуть із мікрофонами в руках. Правда, поки не знають де саме. "Зараз говорити ще рано, іде тендер. Звичайно, виберемо те місце, де буде приємніше товариство і вищий гонорар, - зізналася нам Оля. - Можу сказати, що за межі країни ми точно не поїдемо. А гонорар? Ну, у кожного різний, але в загальному відомі ведучі за новорічну ніч одержують від 5 000 у.о.". У яких убраннях чоловік і жінка будуть правити балом, вони до кінця не визначилися.
Точно відомо, що Віталій Борисюк надягне на голе тіло білий у чорний горошок костюм і червоний капелюх. Можливо, Сумська станцює із Дмитром Дікусаром для гостей свій відомий за проектом "Танці із зірками" номер "Проні Прокопівни".
"Зараз уже не так часто його замовляють. Просто Дікусар став чоловіком Ірини Білик і відповідно - дорогим. Та і в Іри дозвіл треба просити, щоб з ним потанцювати, - сміється Ольга. - Але якщо клієнти хочуть і можуть - із задоволенням показуємо номер".
Неліпа: "Мишкою точно не буду"
Учасник "Танців із зірками-3", ведучий Максим Неліпа, вдома на цей Новий рік не залишиться і навіть покине рідний Київ. Максим виїде вести святковий вечір в один із санаторіїв Карпат, куди, за попередніми даними, також збирається Ірина Білик і група "ВВ". Програма свята поки не складена, але Неліпа пообіцяв нам, що на святі сумно чи нудно не буде, а плакати глядачі будуть лише від сміху. "Без прибамбасів не обійдеться, - говорить Макс. - Який у мене костюм буде, я поки не придумав, але мишкою точно не буду".
Веселі міліціонери
За 10 років ведення новорічних свят у Неліпи траплялося різне. Але найбільше йому запам'ятався перший корпоратив. "Виходжу я втомлений і вимотаний годині о третій ночі з ресторану на київському Подолі. Ніякого новорічного настрою. Бачу картину: біля пам'ятника, напевно, не зовсім твереза молодь хороводи водить, співає, а з боку на ці танці дивиться група міліціонерів, - поділився Макс. - І що ви думаєте? Ні, ніхто нікого не затримав. Міліціонери підійшли до хороводу і разом з танцюючими пустилися в танок! От тільки тоді стало якось радісно на душі, по-новорічному".
"Тим, хто святкує, однаково, хто ти"
"Я ще не знаю, як складеться з роботою в новорічну ніч, - говорить Влад Яма. - Пропозиції є, але все вирішиться за тиждень до 31 грудня. З минулого досвіду пам'ятаю, що зазвичай на новорічних корпоративах всі такі п'яні, що їм однаково, хто перед ними виступає і, взагалі, що вони роблять. Людям просто приємно, що зірка з'явилася на їхнє свято - от і все". Як сам буде святкувати Новий рік - не зізнався, але, швидше за все, зі своєю новою пасією Лілією, яку танцюрист недавно "показав світові" на вечірці в Наталі Могилевської.
Для профі алкоголь - не перешкода
У Новий рік популярний ведучий Юрій Горбунов вирішив не виконувати професійний обов'язок, а відзначити свято в колі сім'ї в одному з київських ресторанів.
А от торік з 31-го на 1-е з Юрієм міг трапитися не один казус. Він вів новорічну вечірку в нічному клубі.
Як зізнався нам Горбунов, він тоді трохи не розрахував свої сили і перебрав зі спиртним. Але професійному ведучому алкоголь - не перешкода. Юрій безпомилково довів свій виступ до кінця.
Рекордсменка Світлана Лобода
Популярна ведуча та екс-"ВІА Гра" розповіла нам наступне: "Чого ж гріха таїти? - Всі зірки виступають на Новий рік, тому що це чи не основна стаття доходу для багатьох артистів. Я цього року хочу поставити своєрідний рекорд - за ніч дати вісім виступів. Тільки от фінансове питання поки на стадії обговорення із замовниками, але співати у святковий вечір для мене - одне задоволення"
На лижі - і спати
Ведучий "Шансу" і лідер групи "Скрябін" Андрій Кузьменко на Новий рік не працює ніколи. "Я взагалі не розумію змісту свят, не розумію, навіщо щось відзначати в примусовому порядку, як усі. А користатися з нагоди одержання високих гонорарів не хочу, - заявив нам Кузьма. - Чекати ночі, а потім виступати перед п'яною публікою, яка нічого не розуміє, - це не для мене, навіть за дуже великі гроші". На зимові канікули Андрій збирається поїхати в Австрійські Альпи і 31 грудня кататися на лижах, а о десятій вечора лягти спати.
Як купити "ВІА ГРУ"?
Вітчизняні зірки "такси" виставляють собі всілякі - хто поскромніші, з огляду на інтереси публіки, а деякі такі заламують, що ніхто їх, не дивлячись на зірковість, на корпоративи і не кличе. Замовників завжди попереджають, що гонорари артистів вимагають уточнення щодо кожного заходу. Для українських зірок замовник забезпечує переїзд, місцевий транспорт, проживання, харчування, а так само виконання технічного і побутового райдера артиста. На підвищення гонорару впливають ажіотажний попит на послуги артиста, проведення заходу в "жаркі" дні: 14, 15, 21, 22, 28 і 29 грудня і збільшення стандартного тимчасового блоку виступу (30-45 хв). Але ціна може і впасти, якщо ви замовите зірку в робочі будні або якщо її адміністрація сама зменшить попит на послуги в передноворічну компанію. Нижче наведені прайси українських і російських артистів у євро і доларах (ціни - у порядку зменшення)
Скільки коштують зірки?
Вітчизняні зірки "такси" виставляють собі всілякі - хто поскромнее, з огляду на інтереси публіки, а деякі так заламають, що ніхто їх, не дивлячись на звездность, на корпоративы й не кличе. Заказчиков завжди попереджають, що гонорари артистів вимагають уточнення щодо кожного заходу. Для українських зірок замовник забезпечує переїзд, місцевий транспорт, проживання, харчування, а так само виконання технічного й побутового райдера артиста. На підвищення гонорару впливають ажіотажний попит на послуги артиста, проведення заходу в "жаркі" дні: 14, 15, 21, 22, 28 й 29 грудня й збільшення стандартного тимчасового блоку виступу (30-45 хв). Але ціна може й упасти, якщо ви замовите зірку в робочі будні або якщо її адміністрація сам зменшить попит на послуги в передноворічну компанію. Нижче наведені прайсы українських і російських артистів у євро й доларах (ціни - у порядку убування)
Вечірка зі Шредером
У скільки обійдеться західна зірка за вашим новорічним столом? Влетите в копієчку точно! Причому на Заході розважають у новорічну ніч не тільки музиканти або актори, але й спортсмени, манекенниці, світські левиці й навіть політики. Загалом, публічні люди виставляти "таксу" на себе не соромляться. Так за дві пісні, виконані Христиною Агилерой тет-а-тет, один російський банкір виклав цілих 3 600 000 євро. Сексуальна австралійка Кайлуй Миноуг за 20-хвилинний концерт просить 900 000 євро. Тобто година в суспільстві Кайлуй обійдеться в 2,7 млн євро. Робби Уильямс за 1 500 000 євро виконає вам цілих 17 своїх пісень (за цей час гості легко встигнуть напитися, а деякі - уже й протверезіти). Щоб відчути себе султаном Брунею, запросите на вечір хриплоголосого британця Роду Стюарта.
А якщо вам не мила Агилера або Миноуг, те колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер у новорічну ніч із задоволенням порассуждает з вами про політика. Боксер Мухаммед Алі у святковий вечір згодний зайти на вогник. Подальше його поводження й час перебування, відповідно до контракту, залежить від стану його здоров'я.
Отже, от вони стартові ціни на жадібні не тільки до слави, але й до "зелененьких" (або тепер "сине-звездочных"?) живі "лоти" у порядку убування - від найдорожчого до найдешевшого
Тетяна Кравченко , Роксолана Куницкая
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас