Український ринок спільного інвестування обігнав китайський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок спільного інвестування обігнав китайський

109
З початку року інститути спільного інвестування випустили цінні папери на 38 млрд грн. Проте на відкриті інвестиційні фонди припадає лише 10%, - повідомив сьогодні, 12 грудня, під час засідання Львівського прес-клубу реформ член Ради Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) Сергій Петрук.
Директор Західного регіонального представництва УАІБ Анатолій Гурський поінформував, що ринок спільного інвестування продемонстрував цього року приріст у 107,35% і навіть обігнав Китай. "Принаймні рік-півтора така ситуація зберігатиметься. Цей ринок інвестування буде таким же привабливим доти, поки українська економіка не вирівняється зі світовими. На сьогодні ж українські підприємства залишаються недооціненими в 10 разів", - прокоментував А. Гурський.
Експерти твердять, що зараз динаміка зростання інвестиційних фондів у західному регіоні України просто не порівнювана із аналогічною у центральних і південних областях, де вони розвиваються дуже стрімко. На їх думку, це пояснюється малою поінформованістю та консервативністю галичан. "Тут є люди, які навіть через банківські депозити не хочуть світити свої гроші", - сказав А. Гурський.
Попри це компанії з управління активами, які безпосередньо займаються розміщенням інвестицій, розглядають саме західний регіон і Львівщину зокрема, як перспективний сегмент ринку. "Аналіз динаміки руху коштів через платіжні системи з-за кордону в Україну просто вражає. Заробітчани уже зробили перший примітивний крок в інвестуванні - більшість уже придбала нерухомість. Тож очікуємо, що вони почнуть диверсифікувати свої інвестиції", - прокоментував ZAXID.NET А. Гурський.
Тим часом генеральний директор компанії "Росан - Цінні папери" Ігор Таранський зазначив, що збільшення власного капіталу через інститути спільного інвестування можуть бути справді цікавими для тих, хто має надлишок грошей у 100-150 тис. грн. "Це той нормальний поріг, з якого починають інвестувати", - зазначив він. "Компанії кажуть, що можна стартувати зі 100 грн. Але треба розуміти, що витрати з обслуговування можуть скласти при цьому 50 грн. Тому більшість компаній, що мають сертифікати номіналом 100 грн, практикують продаж лотів, де лот - це 1 тис. грн. В такий спосіб зменшуються витрати на обслуговування", - деталізував він.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас