Колектив "Луганськтепловоза" звернеться до керівників країни, щоб захистити свого власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектив "Луганськтепловоза" звернеться до керівників країни, щоб захистити свого власника

Фондовий ринок
149
Працівники ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" мають намір звернутися до президента України, Верховної Ради і Кабінету міністрів із проханням посприяти в підтвердженні вже прийнятих на державному рівні рішень про передачу підприємства новому власникові - ЗАТ "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія).
Як повідомила прес-служба холдингу, відповідне рішення прийняли його працівники на робочих зборах, що відбулися недавно. Вони також вирішили провести 14 грудня загальнозаводський мітинг.
Прес-служба відзначає, що працівники підприємства стурбовані наміром у судовому порядку скасувати результати продажу державного пакета акцій ХК "Луганськтепловоз".
"Такі дії гальмують процес фінансування розроблених інвестиційних програм. Вони можуть привести до негативних економічних і соціальних наслідків. З відходом нового власника підприємство втратить і замовлення на магістральні тепловози від російських залізниць", - відзначено в повідомленні.
За даними прес-служби, розроблені відповідні програми передбачають інвестиції в "Луганськтепловоз" до 2015 року в сумі більше 1 млрд грн, значне збільшення обсягів виробництва, зокрема, уже в 2008 році в 3,7 рази за рахунок виконання замовлень "Російських залізниць" на 110 секцій тепловозів.
Працівники холдингу позитивно оцінюють прихід нового власника. Так, відповідно до повідомлення прес-служби, за останні три місяці на роботу прийнято більше 600 чол., заробітна плата із червня поточного року тричі підвищувалася, і в цей час її середній рівень становить 1560 грн.
Як повідомлялося, Фонд держмайна (ФДМ) України 28 листопада подав у Верховний суд касацію на рішення Вищого господарського суду, що підтвердило рішення судів про недійсність договору купівлі-продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" у процесі приватизації.
ФДМ 23 березня 2007 року визнав переможцем приватизаційного конкурсу КК "Брянський машзавод", що запропонувала за пакет 292,505 млн грн при стартовій ціні 292 млн грн.
Заявки на участь у торгах також подавали АТ "Деміхівський машзавод" (Московська обл., РФ), ВАТ "Дніпровагонмаш" (Дніпропетровська обл.) і ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (Дніпропетровська обл.), однак останні два учасники не були допущені до торгів.
Акт передачі акцій ХК "Луганськтепловоз" їхньому новому власникові був підписаний 6 квітня 2007 року, а 13 квітня КК "Брянський машзавод" внесена до реєстру власників ХК "Луганськтепловоз".
Потім Господарський суд Києва частково задовольнив позов ВАТ "Дніпровагонмаш", визнавши недійсними договір купівлі-продажу акцій ХК "Луганськтепловоз", рішення конкурсної комісії в частині недопущення до конкурсу ВАТ "Дніпровагонмаш", а також наказ ФДМ про поновлення конкурсу із продажу пакета.
"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту, гірничошахтне устаткування, сільгосптехніку.
У січні-червні 2007 року "Луганськтепловоз" збільшив чистий збиток в 2,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року - до 29,148 млн грн, чистий дохід від реалізації продукції скоротився на 40% - до 78,235 млн грн.
Однак за підсумками 10 місяців "Луганськтепловоз" подолав зниження обсягів виробництва, а за підсумками 11 місяців збільшив цей показник на 5%. Поліпшення показників на підприємстві пов'язують із приходом нового власника і появою замовлень на постачання тепловозів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас