ЦВК Грузії зареєструвала 7 кандидатів у президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК Грузії зареєструвала 7 кандидатів у президенти

Казна та Політика
34
Центральна виборча комісія Грузії завершила реєстрацію кандидатів у президенти і офіційно оголосила про учасників президентських гонок, повідомили в прес-службі ЦВК.
5 січня 2008 року на запланованих виборах будуть брати участь 7 чоловік. Серед зареєстрованих кандидатів - колишній Президент Грузії Михайло Саакашвілі (від "Єдиного національного руху"), бізнесмен Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі, Леван Гачечіладзе (рух "Воля"), Шалва Нателашвілі - лідер лейбористів, Давід Гамкрелідзе - лідер "Нових правих", Георгій Маісашвілі - лідер "Партії майбутнього", Ірина Саришвілі - лідер партії "Надія".
ЦВК не зареєструвала трохи претендентів у зв'язку з помилками у виборчих списках. Деякі з них вже подали позов до суду в зв'язку з відмовою Центральної виборчої комісії, хоча в було зібрано всіх підписів.
Відпочатку були зареєстровані як кандидати на посаду президента 22 чоловік. Частина з них добровільно зняла свої кандидатури, інша частина не змогла зібрати необхідні 50 тисяч підписів прихильників для реєстрації своїх кандидатів.
Відзначимо, що 6 грудня ЦВК завершила прийом підписів прихильників кандидатів у президенти. Протягом трьох днів проводилася перевірка вірогідності підписів підтримки, після чого партіям і ініціативним групам було дано два дні для виправлення помилок.
Нагадаємо, 25 листопада грузинський парламент на позачерговому засіданні прийняв постанову про призначення дострокових президентських виборів на 5 січня 2008 року. Парламент також підтвердив, що до президентських виборів повноваження голови парламенту буде виконувати віце-спікер Михайло Мачаваріані. У зв'язку з достроковими президентськими виборами, і для того, щоб балотуватися на другий термін, президент Грузії Михайло Саакашвілі склав із себе повноваження. Відповідно до Конституції країни, тимчасово, до виконання обов'язків глави держави, приступила спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас