Росія планує поставити в Білорусію 21,5 млн тонн нафти і 21,6 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія планує поставити в Білорусію 21,5 млн тонн нафти і 21,6 млрд куб. м газу

Енергетика
60
Росія і Білорусія погодили паливно-енергетичний баланс на 2008 рік, повідомив журналістам заступник міністра промисловості та енергетики РФ Анатолій Яновський.
"Цифри погоджені всі, крім електроенергетики, по якій зараз робляться розрахунки", - сказав він.
За його словами, поставки нафти в Білорусію в 2008 році плануються в обсязі 21,5 млн тонн. При цьому, як уточнили у відомстві, очікується збільшення поставок нафти трубопровідним транспортом і скорочення поставок залізницею. Так, по трубопроводу передбачається транспортувати 18 млн тонн, - решта залізницею. В 2007 році поставки нафти по трубопроводу повинні скласти 17,6 млн тонн із 21,5 млн тонн загальних поставок.
За даними Мінпроменерго, за 11 місяців 2007 року всього в Білорусію було спрямовано 18,43 млн тонн, з них 17,096 млн тонн склали поставки по трубопроводу, а 970 тис. тонн залізницею.
"Паливно-енергетичний баланс Союзної держави носить індикативний характер і прописані обсяги поставок рекомендовані, але не обов'язкові до виконання", - пояснили в міністерстві. За словами представника відомства, держава може вплинути на виконання балансу тільки при поставках нафти по трубопроводу. При залізничних поставках компанії укладають договори прямо.
Поставки газу по балансу, за словами представника Мінпроменерго, збільшаться з 21,2 млрд куб. метрів до 21,6 млрд куб. метрів.
Говорячи про поставки електроенергії, Яновський сказав, що "якщо цього року по балансу ми поставимо 3,5 млрд квт.г, то в наступному році вони (Білорусія - АНІ) хочуть 5 млрд квт.г". "Ми зараз вивчаємо технічні можливості поставок таких обсягів", - уточнив він.
У Мінпроменерго додали, що з російської сторони паливно-енергетичний баланс уже підписали в міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Найближчим часом цей документ повинен підписати глава Мінпроменерго Віктор Христенко. Після цього баланс буде відправлений на узгодження на засідання Ради міністрів Союзної держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас