Фондовики розраховують на мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовики розраховують на мережу

Фондовий ринок
213
"Мережа фондових магазинів", яку анонсували ще рік назад, нарешті відкрилася. "Одна точка продажів уже існує - у Львові.
Ще чотири сподіваємося відкрити до кінця року. До середини 2008 р. будуть точки продажів у кожному обласному центрі", - сказав гендиректор "Мережі" Сергій Сапунов. Зокрема, у Києві створюється філія на базі фінансового брокера "Плюс-вибір".
За свої послуги компанія буде брати універсальні комісійні - 1% у момент продажу клієнтові цінних паперів і ще 1% у момент їхнього викупу. В обох випадках клієнт буде працювати з "Мережею", а не із самими керуючими компаніями.
Відкриття магазинів відбувається без зайвого шуму, можливо, через те, що мережа планувалося як об'єднання багатьох торговців. Реально серед засновників виявилися всього четверо суб'єктів - "КІНТО", "ІНЕКО-ІНВЕСТ", "ITT-менеджмент" і "ТЕКТ". Багато компаній не змогли вторгувати для себе гарні умови. "Ми зрозуміли, що немає чіткої стратегії розвитку проекту і відмовилися від участі. Не було об'єктивного бізнес-плану, обґрунтування внесків кожної компанії в статутний фонд і схеми функціонування проекту", - повідомив директор з маркетингу Parex Asset Management Ukraine Костянтин Гришко.
Дотепер багато хто на ринку скептично ставиться до створення "Мережі". "Навіть якщо почнуть роботу, то рано чи пізно пересваряться один з одним", - так пояснив свою відмову від участі в проекті керівник однієї з найбільших компаній управління активами (КУА).
Ще одна проблема - труднощів у пошуку торговців, на базі яких будуть відкриті фондові магазини. "Бажання працювати із сертифікатами фондів у регіональних торговців є. Але не всі готові до правил "Мережі", а деякі не до кінця розуміють, що це за ринок. Деякі гадають, що клієнти до них підуть самі. Але на це особливо розраховувати не доводиться, адже "Мережа" ще зовсім не розкручена як бренд, а індустрія не користується достатньою популярністю", - вважає Гришко.
Проте проблеми поступово вирішуються. Компанія поступово відпрацьовує технології продажів і знаходить партнерів у регіонах. Сапунов припускає, що до середини 2008 р. йому вдасться підписати договори про співробітництво з більшістю КУА, які управляють публічними інвестиційними фондами (таких зараз 42). Поки в мережі торгують тільки сертифікатами та акціями фондів, якими управляють її засновники. Однак власники відразу ж домовилися, що в майбутньому папери інших фондів будуть продаватися на тих же умовах, що і папери засновників.
Торговці не виключають, що згодом скористаються послугами "Мережі". "Ми готові розглядати пропозиції. Але зараз ми до кінця не знаємо їхніх умов. Ми успішно будуємо свою мережу агентів і вона постійно збільшується. Більше того, до нас звертаються ті самі агенти, які паралельно спілкуються з "Мережею фондових магазинів". Виникає питання в необхідності існування "Мережі", - пояснив Гришко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас