Біржі Торонто і Монреаля вирішили об’єднатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Торонто і Монреаля вирішили об’єднатися

Фондовий ринок
87
TSX Group Inc. погодилася придбати Montreal Exchange Inc. за 1,31 млрд. канадських доларів ($1,3 млрд.) готівкою та акціями в надії, що об'єднання керованих ними канадських фондових і деривативних бірж збільшить їхню конкурентноздатність із новими торговельними майданчиками і міжнародними біржами.
Спільну заяву про це компанії зробили в понеділок 10 грудня.
Відповідно до цієї заяви, TSX Group, якій належить Торонтська фондова біржа, запропонувала за кожну акцію Montreal Exchange половину своєї акції і 13,95 канадського долара готівкою. Очолить нову компанію, що одержить назву TMX Group., нинішній глава TSX Group Ричард Несбітт. А його заступником стане діючий виконавчий генеральний директор Montreal Exchange Люк Бертран. Вони впевнені, що нова компанія буде більш успішно справлятися з конкуренцією в Канаді як з боку підрозділу японської Nomura Holdings Inc. Instinet і Alpha Trading Systems, що належить групі канадських банків, так і з боку NYSE Euronext (NYX) і Nasdaq Stock Market Inc. (NDAQ).
Аналітики дуже позитивно оцінили цю угоду. За словами голови правління Caldwell Securities Ltd Томаса Колдуелла, "у результаті вийде більш вдала з усіх боків компанія".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас