НРК купить дрібний банк в Харкові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НРК купить дрібний банк в Харкові

Фондовий ринок
176
Як стало відомо, російська корпорація НРК планує нову угоду на українському банківському ринку. У планах росіян - купівля місцевого банку в Харкові для приєднання його до Енергобанку.
Джерело, близьке до Ощадбанку Росії, розповіло, що контрольована депутатом держдуми Олександром Лебедєвим Національна резервна корпорація має намір підсилити свою присутність на українському фінансовому ринку. "Ми не заперечували проти продовження роботи НРК на банківському ринку України. Наскільки мені відомо, вони планують придбати невеликий банк на сході України", - повідомив банкір.
Голова наглядової ради "НРБ Банку" В'ячеслав Юткін підтвердив цю інформацію. "Ми дійсно плануємо придбати місцевий банк в одному з регіонів східної України". За словами Юткіна, зараз іде процес аудиту одного з невеликих банків, що планується завершити до кінця січня 2008 р. "Тоді ми будемо розуміти, підходить нам цей банк, чи ні, і зможемо говорити про ціну", - повідомив Юткін.
У свою чергу, учасники ринку висловили припущення, що НРК буде намагатися придбати один з харківських банків. Банкіри нагадують про конфлікт, що відбувався між акціонерами Укргазбанку та Енергобанку в 2002 р. "Голова правління Укргазбанку Василь Горбаль боровся із главою наглядової ради Енергобанку Іваном Плачковим. Тоді приєднати Енергобанк до Укргазбанку Горбалю не вдалося, зате він відкусив у групи Плачкова шматок бізнесу в Харкові", - повідомив голова правління одного із середніх банків.
Серед потенційних кандидатів на поглинання з боку Енергобанку експерти виділяють тільки три дрібних харківських банки: банк "Грант" (114 місце за активами у рейтингу АУБ), "Реал Банк" (124-е місце), а також Інвест-банк (129-е місце). Їхня вартість, виходячи з ринкової кон'юнктури, не повинна перевищити 2 капітали.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас