Сьогодні у ВР VI скликання пройде голосування по кандидатурі прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні у ВР VI скликання пройде голосування по кандидатурі прем'єра

Казна та Політика
212
Сьогодні о 10.00 почнеться чергове засідання Верховної Ради VI скликання. На засіданні будуть розглянуті питання обрання віце-спікерів і глав парламентських комітетів. Крім того сьогодні в парламенті пройде голосування по кандидатурі прем'єр-міністра і складу Кабінету міністрів.
Кандидат у прем'єр-міністри від коаліції НУ-НС і БЮТ Юлія Тимошенко вчора висловила надію, що за її кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України проголосують 227 депутатів. У той же час вона відзначила, що "більше голосів, ніж 227, не буде".
Нагадаємо, 7 грудня після засідання парламенту, лідер БЮТ повідомила, що положення програми Блоку Литвина будуть внесені в програму нового уряду. Однак, у той же день Володимир Литвин заявив, що очолюваний ним блок не підтримає кандидатуру Тимошенко.
Також учора Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із головою Верховної Ради VI скликання Арсенієм Яценюком. Під час зустрічі вони обговорили кандидатури на посаду прем'єр-міністра, на посаду міністра закордонних справ і міністра оборони, які вносяться главою держави. Також президент зустрівся з лідерами демкоаліції - Тимошенко, В'ячеславом Кириленком і Юрієм Луценком, які проінформували главу держави про підготовку очолюваних ними демократичних сил до засідання парламенту, що відбудеться сьогодні. Президент висловив надію, що засідання ВР відбудеться відповідно до регламенту Верховної Ради і буде носити продуктивний характер.
Також необхідно відзначити, що коаліційна угода, підписана між БЮТ і НУ-НС, передбачає, що перед процедурою голосування по кандидатурі прем'єр-міністра парламентською більшістю повинні бути прийняті 12 законопроектів. Нагадаємо, 7 грудня народний депутат від НУ-НС, лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко заявив, що два з 12 вищевказаних законопроектів дотепер не погоджені. Зокрема, за його словами, мова йде про закон про імперативний мандат і закон про статус столиці, зміни в який має намір внести БЮТ.
Нагадаємо, 6 грудня президент Ющенко вніс у Верховну Раду VI скликання подання про призначення лідера БЮТ Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. Народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Яценюк був обраний 4 грудня ц.р. головою Верховної Ради України VI скликання 227 голосами з 227. Його кандидатура була запропонована 29 листопада главою фракції НУ-НС В'ячеславом Кириленком, що до цього вважався найбільш імовірною кандидатурою на посаду спікера.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас