У ВР зареєстровано проект постанови про вступ України до ЄЕП з Білорусією, Казахстаном та РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано проект постанови про вступ України до ЄЕП з Білорусією, Казахстаном та РФ

139
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови ВР "Про участь України у формуванні Єдиного економічного простору (ЄЕП) з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією та розвитку взаємовигідного економічного співробітництва". Як повідомляє прес-служба парламенту відповідний проект постанови внесено на розгляд народними депутатами від КПУ Петром Симоненком та Ігорем Алексєєвим.
Автори зазначають, що членство України у цій організації не суперечить Конституції України та не веде до примусового скорочення її національного суверенітету та цілком відповідає національним інтересам держави.
Метою створення ЄЕП є забезпечення умов для стабільного та ефективного розвитку економік країн-учасниць та підвищення рівня життя населення. Зокрема, шляхом усунення обмежень у торгівельних відносинах між країнами-учасницями, поглиблення взаємовигідного економічного співробітництва у сфері транспортування енергоносіїв, сприяння ефективному і безпечному функціонуванню трансконтинентальних транспортних коридорів, що має виключне значення для підвищення конкурентноздатності української економіки.
Нагадаємо, ВР ратифікувала 20 квітня 2004 р. угоду "Про формування Єдиного економічного простору".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас