Встановлено особи загиблих в катастрофі літака під Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Встановлено особи загиблих в катастрофі літака під Києвом

Кримінал
465
У катастрофі літака Beech C90B King Air, що відбулася 9 грудня в аеропорту "Жуляни", загинув власник чеської фірми MINIB, що виробляє опалювальні системи, його дружина і співробітниця фірми.
Про це РБК-Україна повідомив перший секретар посольства Чехії в Україні Ян Падоурек.
За його словами, бізнесмен летів у Київ у службових справах. Пілоти також були громадянами Чехії. У цей час посольство зв'язується з родичами загиблих для вирішення питання про перевезення тіл у Чехію.
Як повідомив РБК-Україна в.о. міністра транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, диспетчер аеропорту "Жуляни" бачив відхилення від курсу літака і двічі попередив пілота зайти на друге коло. За його словами, було зафіксовано і відхилення по висоті, диспетчер також попереджав про складні погодні умови. Відповідно до правил "Жулян" посадка літака не рекомендована, якщо видимість становить менше 60 м, а на момент аварії, за словами в.о. міністра, видимість становила менше 30 м, тому рішення повинен був приймати на свій розсуд капітан літака.
Створена слідча комісія в складі Державіадміністрації, органів прокуратури, МНС, правоохоронних органів повинна визначити, чому літак різко знизився.
Прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України повідомила, що небезпечного вантажу на борту літака Beech90B KingAir не було. За даними заступника голови Державіадміністрації Олександра Ігнатьєва, з посиланням на інформацію, надану чеською стороною, літак при вильоті із чеського аеропорту був справний. Однак не виключено, що під час тригодинного перельоту могли виникнути неполадки. О.Ігнатьєв підкреслив, що причини аварії визначить слідча комісія, що працює на місці аварії.
Заступник голови Державіадміністрації відзначив, що літаку, що здійснював чартерний рейс, ліцензія на авіаперевезення не була потрібна, але дозвіл для входження в повітряний простір України і для посадки в аеропорті "Жуляни" були в наявності. О.Ігнатьєв додав, що поки інформації про навігаційне устаткування на борту літака нема, тому неможливо точно встановити, чи був на борту "чорний ящик". За його словами, Державіадміністрація направила відповідні запити чеській стороні і чекає відповіді протягом дня.
Нагадаємо, учора о 17:00 поблизу с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району, на відстані 2,5 км від аеропорту "Жуляни", у поле на господарську споруду впав і зайнявся літак Beechcraft B9L, що здійснював чартерний рейс із м. Градец-Кралове (Чехія) у м. Київ (аеропорт "Жуляни"). На борту літака перебували два члени екіпажа і три пасажири. У результаті авіакатастрофи всі вони загинули, літак розпався на фрагменти і згорів, зруйновано господарську будівлю.
О 17:30 аварійно-рятувальною командою аеропорту "Жуляни" і підрозділами Державної пожежної охорони МНС пожежа ліквідована. О 23:30 за рішенням працівників транспортної прокуратури тіла, вилучені з місця події, направлені на дослідження на судово-медичну експертизу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас