Стросс-Кан скорочує штат МВФ на 15%, щоб зекономити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан скорочує штат МВФ на 15%, щоб зекономити

71
Французький соціаліст Домінік Стросс-Кан, що очолив півтора місяця назад Міжнародний валютний фонд, висловив своє ставлення до цієї організації в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal. Він заявив, що МВФ "працює добре", має у своєму штаті "відданих людей і фахівців дуже високого рівня", але проте це "фабрика з виробництва паперу".
Газета пояснює цю заяву несвоєчасною прямолінійністю Стросс-Кана. Глава МВФ минулого тижня визначився із планами щодо скорочення витрат фонду, попередив про це співробітників електронною поштою, а в інтерв'ю сповістив і громадськість. Економію Стросс-Кан планує побудувати на 15-відсотковому скороченні штатів.
За словами глави МВФ, до 2010 року організація зіштовхнеться із щорічним дефіцитом бюджету в 400 млн доларів. Скорочення штатів, за розрахунками Стросс-Кана, зменшить дефіцит на 100 млн доларів.
За неофіційними даними, ще в жовтні міністерство фінансів США рекомендувало топ-менеджменту фонду подумати про одноразове 10-відсоткове скорочення штатів. До цього моменту у МВФ уже була власна програма скорочень, що припускала звільнення 6% співробітників протягом трьох років.
Рекомендації Вашингтона привселюдно не були озвучені і не потрапили ні в які офіційні плани фонду. Стросс-Кан розраховує, що масштабне скорочення кадрів дозволить йому переконати акціонерів фонду дати згоду на частину золотого запасу МВФ (400 тонн із 3217 тонн), щоб потім інвестувати ці кошти і ліквідувати дефіцит бюджету.
Однак, щоб схвалити таку операцію, адміністрація США повинна одержати підтримку Конгресу. Дотепер Білий дім категорично відмовлявся звертатися за такою підтримкою, і зміна ситуації здається малоймовірною. Стросс-Кан обмовився, що скасує свої плани, якщо не одержить підтримки щодо збільшення доходів.
Зараз у МВФ працює 2634 людини, включаючи керівників, фахівців-економістів, адміністративний апарат, програмістів, водіїв та ін. Стросс-Кан вважає, що повинна бути скорочена і деяка кількість із працюючих у МВФ 1269 економістів. На їхні місця француз має намір "взяти з фінансових ринків тих, хто краще відчуває, як працюють ринки".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас