Лавров: Новачки ЄС намагаються підірвати відносини Росії зі старою Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавров: Новачки ЄС намагаються підірвати відносини Росії зі старою Європою

94
Нові члени Євросоюзу роблять спроби створити у відносинах Росії і ЄС негативну атмосферу і підірвати довіру. Таку думку висловив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю Кіпрському агентству новин.
"Якщо дивитися на розширення ЄС у більш загальному плані, то в наявності спроби низки нових членів, що ще не позбулись "історичних комплексів" і зациклені на просуванні власних інтересів на шкоду колективним, створити в наших відносинах негативну атмосферу, підірвати довіру, - відмітив Лавров. - На жаль, старожили ЄС нерідко йдуть на поводу в новачків, перетворюючи їхні необґрунтовані вимоги до Росії в елементи спільної політики і вибудовуючи її по найменшому спільному знаменнику".
На думку Лаврова, "однією з основних причин існуючих у цей час "гострих кутів" у відносинах Росія-ЄС є небажання і неготовність частини політичної еліти Євросоюзу сприймати Росію як рівноправного гравця на міжнародній арені". "Твердження про те, що Росія не стільки вирішує світові проблеми, скільки використовує їх, не відповідає дійсності", - підкреслив міністр.
"Вважаємо, що альтернативою скочування наших відносин до обміну взаємними претензіями є пошук усього того, що поєднує Росію і Євросоюз, підтримка ініціатив, спрямованих на краще інформування громадської думки про важливість нашого стратегічного зближення і реального переходу на принципи рівноправності", - підкреслив глава російської дипломатії.
"Ми з ЄС - рівноправні стратегічні партнери, що будують свої відносини на основі Угоди про партнерство і співробітництво, - відмітив Сергій Лавров. - Ми маємо солідну і міцну основу для будівництва рівноправних довгострокових відносин з Євросоюзом", - сказав міністр. "Ми неодноразово заявляли про те, що виконали свою частину зобов'язань, - підкреслив Сергій Лавров. - На жаль, цього поки не можна сказати про наших партнерів".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас