"Renault" купила половину "АвтоВАЗу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Renault" купила половину "АвтоВАЗу"

Фондовий ринок
366
Компанія "Renault" купила частку в "АвтоВАЗ". Сергій Чемезов, голова Ради директорів ВАТ "АвтоВАЗ", Сергій Скворцов, президент "Troika Capital Partners", і Карлос Гон, президент компанії "Renault", підписали Протокол про взаєморозуміння.
Це партнерство дозволить ВАТ "АвтоВАЗ" і "Renault" прискорити розвиток "АвтоВАЗу", оновити і розширити його модельний ряд, розвивати марку Lada, обмінятися технологіями і ноу-хау, повідомили УБП у прес-службі "АвтоВАЗу".
Державна корпорація "Ростехнології", головний акціонер "АвтоВАЗ", збереже свою участь у капіталі компанії і буде як і раніше забезпечувати підтримку з боку російської влади.
Державна корпорація "Ростехнології" і Renault стануть рівними акціонерами ВАТ "АвтоВАЗ" у довгостроковому партнерстві. Як тільки капітал "АвтоВАЗу" буде реструктурований у першій половині 2008 р., буде утворений холдинг, у якому "Renault" і ДК "Ростехнології" на паритетних засадах будуть володіти 50 відсотками акцій ВАТ "АвтоВАЗ". Таким чином, "Renault" стане великим акціонером "АвтоВАЗу".
"АвтоВАЗ" і "Renault" мають намір обмінятися технологіями і ноу-хау, особливо в галузі інжинірингу, виробництва і маркетингу з метою поліпшення привабливості, конкурентноздатності і якості продукції "АвтоВАЗу". Партнери також обміняються менеджерами в різних сферах професійної діяльності з метою посилення зв'язку між компаніями і прискорення процесу перетворення "АвтоВАЗу" в автовиробника світового рівня з виробничими потужностями понад 1 млн. автомобілів на рік.
У рамках даного партнерства також заплановане співробітництво в сфері виробництва двигунів і платформ, якими будуть оснащуватися автомобілі "Lada" і "Renault".
Інвестиції будуть сприяти зміцненню конкурентної позиції "Renault" і альянсу "Renault-Nissan" на російському ринку.
Силовий агрегат і трансмісії "Renault" дозволять "АвтоВАЗу" у короткий термін оновити і збагатити всю лінію моделей "Lada". Це стосується проекту "Lada" класу C.
Таким чином, Росія стане першим ринком за обсягом продажів для групи "Renault". За згодою з "АвтоВАЗом" і його акціонерами, обсяги продажів марки "Lada" будуть консолідовані компанією "Renault". У результаті, зобов'язання по обсягах продажів "Renault", прийняті в рамках плану "Renault контракт 2009" будуть переглянуті на збільшення.
Підписання даної угоди - результат тривалого процесу вибору, за підсумками якого пропозиція "Renault" виявилася найконкурентноздатнішою з фінансової точки зору і найкращою у виробничому і технологічному аспектах, повідомили в прес-службі.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас