Європа скоро обжене Америку за продажами автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа скоро обжене Америку за продажами автомобілів

152
Американський автомобільний ринок, що дотепер був найбільшим у світі, може поступитися пальмою першості європейському.
На думку експертів, зміна лідера може відбутися вже незабаром, чому буде сприяти зростаючий попит у країнах Центральної і Східної Європи.
Відповідно до останнього видання спеціалізованого журналу Automotive Review Europe, в умовах падіння продажів у США розрив в "стрибку голова до голови" з Європою в перші 10 місяців поточного року скоротився до всього лише 11 тисяч проданих автомобілів. А в 2008 році Старий Світ, за прогнозами аналітиків, вочевидь обійде новий за показниками попиту на авторинку. Як вказується в журналі, експерти вважають, що в Європі буде продано понад 16 млн. автомобілів. Що стосується США, де в нинішньому році має місце падіння продажів приблизно до 16 млн. автомобілів, очікується, що дана тенденція збережеться і в 2008 році. На зміну тренда можна сподіватися, найшвидше, приблизно в середині наступного року.
У Європі продажі легкових автомобілів збільшилися з початку 2007 року до кінеця жовтня на 1,2% до приблизно 13,57 млн. одиниць. У США попит, за даними Automotive Review Europe, скоротився в тому ж періоді майже на 2,5% до 13,58 млн. одиниць. На північноамериканських споживачів, серед іншого, впливають наслідки кредитної кризи і сильно підвищені ціни на бензин. В 2006 році автомобільні компанії продали в Європі приблизно 14,86 млн. машин, що було майже на 750 тисяч менше, ніж у США.
У той же час, за останніми галузевими даними, німецький автомобільний ринок демонструє в 2007 році найгірші результати із часів об'єднання Німеччини. Продажі досягнуть, найбільше, 3,17 млн. автомобілів, що буде найнижчим показником з 1990 року. В 2008 році галузеві аналітики прогнозують трохи кращий показник - мінімум 3,2 млн. нових автомобілів, - однак і це буде менше, ніж у минулі роки.
Спад продажів на авторинку Німеччини і підвищені ціни на бензин негативно відбиваються на зайнятості в автомобільній індустрії країни. Очікується, що кількість робочих місць помітно скоротиться. Роберт Радемахер, президент Центрального союзу німецької автомобільної індустрії, ZDK, вказав в інтерв'ю газеті Bild, що дві третини з 20 тисяч торговців автомобілями в Німеччині зазнають збитків. За підрахунками ZDK, до кінця поточного року скороченню піддадуться 15 тисяч із 500 тисяч робочих місць у сфері торгівлі автомобілями і в автомайстернях, а в наступному році можна чекати ще від 15 тисяч до 20 тисяч скорочень.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас