Одноруких бандитів виставлять з ресторанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одноруких бандитів виставлять з ресторанів

Казна та Політика
136
Найближчим часом київська влада розгляне питання про внесення доповнень у ліцензійні умови для операторів грального бізнесу.
Про це повідомив начальник головного управління з питань регуляторної політики і підприємництва Київської міськдержадміністрації (КМДА) Микола Поворозник. "У нас уже готова пропозиція про введення обов'язкової процедури відеоспостереження в гральних залах, щоб можна було завжди перевірити, чи не допускаються туди діти. Урахуємо і пропозиції з останнього засідання колегії КМДА", - повідомив Микола Поворозник.
На засіданні колегії КМДА в минулу п'ятницю пролунала пропозиція заборонити не тільки розташування об'єктів грального бізнесу ближче від 150 м від навчальних закладів, житлових будинків, лікарень, але і встановлювати їх у закладах торгівлі, ресторанах і будь-яких інших закладах, де немає обмеження доступу до ігрових автоматів дітей до 18 років. "Тобто в ресторанах, магазинах, кафе, супермаркетах, де і перебуває найбільша кількість незаконно працюючих ігрових автоматів", - пояснив Микола Поворозник.
Хоча, на думку пана Поворозника, київські ліцензійні умови і так досить жорсткі, але головне - домогтися їхнього виконання по всьому місту. Він відзначив, що, незважаючи на успіхи, роботи в Києві ще багато, і незаконно встановлені ігрові автомати ще заполоняють міські околиці. За словами Миколи Поворозника, останній контрольний виїзд мерії, що перевіряє (таких виїздів було вже 16) виявив у різних районах столиці від двох до семи залів з ігровими апаратами, розташованих на відстані менше ніж 150 м від шкіл.
Виступивши на засіданні, заступник прокурора Києва Вадим Горан заявив, що в столичної мерії є проблеми, які полягають як у деякій непогодженості її вимог з вимогами Держкомітету з питань регуляторної політики, так і в організації самих перевірок об'єктів грального бізнесу. "КМДА як орган ліцензування виписав строгу процедуру контролю над об'єктами грального бізнесу і не повинен від неї відступати. А на ділі виявляється, що в мерії немає чіткої фіксації всіх, виявлених у результаті перевірок, порушень. У результаті відсутність всіх актів і протоколів не дозволяє відібрати в несумлінних операторів грального бізнесу їхні ліцензії", - відзначив він.
Порекомендував підлеглим прислухатися до критики з боку прокуратури і перший заступник мера Анатолій Голубченко. За його словами, якби процедура при перевірках дотримувалася досконально, то мерія не програвала б всі суди проти грального бізнесу.
"Саме позбавлення ліцензії було б показником результативності боротьби мерії з нелегальним гральним бізнесом, а не вилучення порівняно невеликої кількості ігрових автоматів із всіх тих, які є в місті", - заявив президент асоціації діячів грального бізнесу Сергій Третьяков. За його словами, він не бачить необхідність у змінах ліцензійний умов, тому що цих ліцензій київська влада однаково не видає. "І це стосується компаній, які дотримують всіх ліцензійних умов. Причому мерія ігнорує навіть рішення суду видати ліцензію", - відзначив він.
За інформацією КМДА, на 5.12.07, починаючи із серпня поточного року, у Києві проведено 1408 перевірок об'єктів грального бізнесу. При цьому складено 206 протоколів про адміністративні порушення, опломбовано і вивезено силами власників 1489 ігрових автоматів, 667 автоматів демонтовано і вивезено на склад КП "Регіональний центр матеріально-технічних ресурсів і маркетингу" по вул. Академіка Білецького, 27.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас