Рудьковський: Диспетчери Жулян попереджали пілота чеського літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рудьковський: Диспетчери Жулян попереджали пілота чеського літака

Кримінал
415
Міністр транспорту і зв'язку України Микола Рудьковський заявляє, що погодні умови при посадці в Жулянах, де в неділю ввечері зазнав катастрофи чеський літак, були складними як для такого маленького лайнера.
Про це він повідомив сьогодні журналістам на місці аварії.
За словами міністра, диспетчери аеропорту Жуляни двічі попереджали командира літака про його відхилення від курсу.
За даними міністра, видимість була до 30 метрів, тоді як для посадки в Жулянах, вона повинна бути до 60 метрів. У зв'язку із цим, диспетчери рекомендували зробити ще одне коло, щоб зайти на посадку, або ж використати інший аеродром.
"Диспетчери вчасно повідомили про відхилення від курсу. Причини, чому не було відповідної реакції, з'ясовуються", - відзначив Рудьковський.
У той же час він сказав, що про реальну причину авіакатастрофи можна буде довідатися лише після детального вивчення місця аварії, уламків лайнера, тощо.
За офіційною інформацією, в автокатастрофі загинуло 5 чоловік. Про це повідомив у неділю начальник прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль.
"Орієнтовно о 17:08 неділі, 9 грудня, у Києво-Святошинському районі Київської області, на відстані 3 км від аеропорту Жуляни, відбулося падіння літака Beechcraft B9L, що здійснював чартерний рейс із чеського міста Градец Кралове до Києва (аеропорт Жуляни)", - повідомив Кроль.
На місці падіння виникла пожежа, яку загасили до 17:30 неділі рятувальники МНС України і рятувальники аеропорту Жуляни.
"На місці авіакатастрофи загинуло 5 людей, що перебували на борту літака. Всі вони - громадяни Чехії", - підкреслив Кроль.
Для ліквідації надзвичайної ситуації було задіяно 335 чоловік і 69 одиниць техніки. У будиночку, на який впав літак, людей на момент падіння не було.
Повітряне судно належало Чеській Республіці, власник - MINIB Ltd, тип судна - ВЕ С В, його вага - 4700 кілограмів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас