Багатії кидають Британію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатії кидають Британію

Валюта
332
Близько 3 тисяч багатих іноземців можуть покинути Об'єднане Королівство через жорсткість податкового режиму, пише британська газета Financial Times з посиланням на джерела в Казначействі (міністерстві фінансів) Великобританії.
Британських чиновників уже давно турбувала юридична прогалина у законодавстві Великобританії, відповідно до якої так звані "не-доміцилії" (non-domiciled individuals), або "неуродженці" країни, могли уникати виплати британських податків на прибутки, отримані за кордоном.
За підрахунками британських ЗМІ, можливостями цієї "чорної діри" у законодавстві користуються понад 100 тисяч іноземних громадян, що живуть у Великобританії, у тому числі чимало багатих росіян, але точні розміри потенційно втрачених Казначейством прибутків поки ніхто точно не підрахував.
Про необхідність введення подібних заходів відносно багатих іноземців, що знайшли податковий притулок у Великобританії, заявляли і представники опозиційної Консервативної партії.
У жовтні цього року британський уряд нарешті вирішив встановити спеціальний податок у розмірі 30 тисяч фунтів стерлінгів на рік для тих "неуродженців" Великобританії, які прожили в країні більше семи років.
Мінфін також має намір ліквідувати прогалину у законодавстві, відповідно до якої зазначені особи звільнені від податку на приріст капіталу.
"План, що повинен почати діяти у квітні майбутнього року, політично популярний, але вже зазнав критики за те, що завдасть шкоди Лондону як фінансовому центру і змусить супербагатих людей покинути країну", - відзначає Financial Times.
Як повідомлялося, у жовтні Міністерство фінансів Великобританії почало готувати законопроект, що передбачає введення податку на приріст капіталу, що буде коштувати мільярди фунтів стерлінгів найбагатшим іноземцям, які проживають у Британії.
Раніше американський мільярдер Уоррен Баффетт заявляв про те, що податкова система США більш зручна для багатих і для олігарха ставка податку нижча, ніж для більшості співробітників його компанії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас