Іноземці вкладають сотні мільйонів доларів в український ринок нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці вкладають сотні мільйонів доларів в український ринок нерухомості

Нерухомість
312
Іноземні інвестори вливають сотні мільйонів доларів у вітчизняний ринок нерухомості. На черзі - світові фінансові гіганти. Щотижневик Кореспондент спробував проаналізувати, що змушує іноземних інвесторів вкладати сотні мільйонів доларів у будівництво торговельних комплексів і котеджних містечок.
Західні фінансові гіганти - слідом за вітчизняними - роздивились в українській нерухомості привабливий об'єкт для інвестування і тепер охоче вкладають сотні мільйонів доларів у будівництво торговельних комплексів і котеджних містечок.
Головне, що залучає закордонних інвесторів, - висока прибутковість нерухомості в Україні. За прогнозами європейських аналітиків, її вартість буде рости ще кілька років. А тому вкладати в неї треба негайно. Саме цим і зайнявся український інвестфонд Dragon - Ukrainian Properties & Development (DUPD), що, незважаючи на свій юний вік, уже поставив рекорд за обсягом залучених коштів. Менш ніж за рік, іноземці вклали $ 400 млн в DUPD на Лондонській фондовій біржі. 26 листопада цього року в Лондоні DUPD запропонував інвесторам свої акції ще на $ 100 млн
Там же в Лондоні девелоперська компанія XXI Століття, що належить київському бізнесменові Льву Парцхаладзе, раніше залучила $ 139 млн. В Україні Парцхаладзе був першим власником нерухомості, що зважився на цей крок. Але і він, і DUPD не будуть останніми.
Мінекономіки навіть висловило стурбованість тим, що приплив прямих іноземних інвестицій не впливає на зростання української економіки. За розрахунками міністерства, лише 10% цих коштів вкладається в основний капітал підприємств - інші йдуть на поглинання компаній фінансового сектора і скуповування нерухомості.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас