Українцям працювати в Польщі без дозволу можна буде вдвічі довше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям працювати в Польщі без дозволу можна буде вдвічі довше

Казна та Політика
107
Міністерство праці Польщі підготувало проект розпорядження, відповідно до якого з першого січня українці, білоруси і росіяни зможуть працювати в цій країні не три, а шість місяців без дозволу на працевлаштування, - повідомляє Deutsche Welle.
Особливі надії на нове розпорядження покладають керівники будівельної і сільськогосподарської галузей. Заступник голови польської спілки будівельників Едвард Шварц вважає, що збільшення терміну праці для іноземців без окремого на те дозволу може стати певного роду порятунком для польських будівельних фірм, яким сьогодні не вистачає 100 тисяч робітників.
Польське міністерство праці розраховує на те, що при нинішній нестачі робочих рук у Польщі нове розпорядження буде сприяти припливу робочої сили з України, Білорусії і Росії. Лише в серпні і вересні цього року польським фірмам не вистачало 250 тисяч робочих рук.
Цей проект був запропонований саме підприємцями.
Представники сільськогосподарської галузі також лобіювали піврічний термін, оскільки саме стільки триває робочий сезон. Разом з тим деякі підприємці ремствують на високу вартість соцстрахування і податки при залученні іноземців, що може привести до того, що легальне працевлаштування іноземців не буде вигідним ні для роботодавця, ні для працівника.
Нагадаємо, що у зв'язку із вступом Польщі в Шенгенську зону, з 1 грудня поточного року вона ввела новий візовий режим з Україною.
Польща також змінила вимоги до кількості грошей в іноземців, що в'їжджають у країну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас