Буш заморозив іпотечні ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш заморозив іпотечні ставки

Кредит&Депозит
241
Білий дім розробив план заморожування на п'ять років іпотечних ставок для тисяч американських домовласників, повідомила газета Times.
Програма є безпрецедентною спробою впоратися зі збільшенням числа невиконань грошових зобов'язань по іпотеці, які принесли мільярди доларів збитків банківським гігантам. Однак кредиторів не будуть примушувати приєднуватися до програми, що з'явилася в результаті переговорів міністра фінансів Генрі Полсона із представниками іпотечних кредиторів.
План фактично заморожує "рекламні" ставки, які покликані залучити нових одержувачів іпотечних позик. У результаті ставки по позиках, запропоновані позичальникам з поганою кредитною історією, не будуть підвищуватися п'ять років. Прес-секретар Білого дому заявив, що цей захід допоможе більше ніж мільйону людей, які можуть оплатити іпотеку за початковими ставками, але не зможуть, якщо ставки підвищаться. Білий дім підкреслив, що приєднання до програми є для кредиторів добровільним, а її поява не означає втручання уряду в приватний ринок. Президент США Джордж Буш підкреслив, що угода не є санацією, тому що бюджетні гроші не залучаються.
Відповідно до плану, іпотечні компанії запропонують заморозити ставки на низькому, початковому рівні доти, поки одержувачі позик акуратно вносять платежі. План буде застосовуватися до позик, взятих між початком 2005 року і 30 липня нинішнього року. Під його дію підпадають позики, ставки по яких повинні підвищитися між 1 січня 2008 року і 31 липня 2010 року.
Цей план схвалює індустрія фінансових послуг, що вважає, що він дає можливість діяти ринковим силам. Є надія, що заморожені ставки дадуть можливість галузі нерухомості знизити рекордно високу кількість непроданих будинків, і ціни знову почнуть рости.
Однак Хілларі Клінтон і Джон Едвардс, що борються в цей час за право стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії, заявили, що пропозиція Буша йде недостатньо далеко. Вони запропонували власні плани, що передбачають не тільки заморожування ставок, але введення мораторію на відчуження нерухомості за борги, що змусить кредиторів займатися проблемними домовласниками.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас