Тріше: Інфляційний тиск в єврозоні залишається високим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Інфляційний тиск в єврозоні залишається високим

Казна та Політика
99
Інфляційний тиск у єврозоні як і раніше залишається високим, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше на прес-конференції за підсумками засідання, на якому було ухвалене рішення залишити незмінною базову процентну ставку на рівні 4% річних, повідомило агентство Bloomberg.
Керівництво центробанку як і раніше "залишається готовим протистояти підвищенню інфляційного тиску", сказав він.
Для того, щоб висока інфляція залишилася лише тимчасовим явищем, важливо переконатися "у відсутності її вторинних ефектів", відзначив глава ЄЦБ. "Ми зробимо все необхідне для гарантування того, що вторинні ефекти інфляції не виявляться. Ми не повинні допустити цього", - заявив він.
Говорячи про перспективи зростання економіки єврозони, Ж.-К.Тріше відзначив, що сценарій зростання реального ВВП єврозони буде в цілому відповідати потенціалу і темпам глобального економічного зростання. "Зовнішній попит на продукцію європейських компаній забезпечить підтримку обсягам експорту і рівню інвестицій компаній у виробництво", - заявив він.
У той же час глава ЄЦБ відзначив, що, "беручи до уваги потенційне підвищення волатильності на фінансових ринках, рівень невизначеності, пов'язаний із цим, залишається високим".
"Керівництво центробанку Європи розцінює ризики для цього прогнозу зростання економіки як такі, що знижуються, включаючи можливість подальшого збільшення цін на нафту та імовірність безладних коливань на фінансових ринках", - відзначив він.
За словами Ж.-К.Тріше, під час засідання, на якому вирішувалося питання про рівень відсоткової ставки на найближчий час, деякі члени ради банку висловилися за підвищення ставки.
Європейський центробанк у четвер знизив прогноз зростання економіки єврозони на 2008 рік до 2% з 2,3%, а також підвищив прогноз інфляції до 2,5% з 2%.
Курс євро до долара США до 17:40 МСК у четвер склав $1,4629 за євро проти $1,4610 напередодні. Раніше під час торгів вартість європейської валюти опускалася до $1,4526.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас