ДПАУ ініціює введення окремих акцизних марок для алкогольних напоїв різної міцності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ ініціює введення окремих акцизних марок для алкогольних напоїв різної міцності

Казна та Політика
153
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) пропонує ввести окремі марки акцизного збору для горілки і лікеро-горілчаних виробів із вмістом спирту до 25% об'ємних одиниць, від 25% до 37% і від 37% і більше.
Як відзначається в повідомленні ДПАУ, відповідний проект закону Державна податкова адміністрація розробила з метою забезпечення повноти надходжень акцизного збору в бюджет.
У цей час горілка і лікеро-горілчані вироби маркуються однаковими акцизними марками з позначенням "Вміст спирту етилового 25% і більше об'ємних одиниць", але розмір акцизного збору залежить від вмісту етилового спирту.
"Тому виробники можуть придбати зазначені марки на суму акцизного збору, обчислену виходячи з мінімального вмісту спирту, тобто 25% об'ємних одиниць, а використати їх для маркування горілки із умістом спирту 37-40% об'ємних одиниць", - говориться в повідомленні.
Раніше асоціація "Спілка оптовиків і виробників алкоголю і тютюну" (СОВАТ) запропонувала ввести акцизні марки для алкогольних напоїв з вмістом спирту від 25% до 37% об'ємних одиниць і окремо - понад 37% об'ємних одиниць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас