Допінг-контроль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допінг-контроль

Казна та Політика
109
Учора у Верховній раді був зареєстрований проект постанови про створення тимчасової комісії, що, відповідно до тексту документа, повинна буде розслідувати факти порушення законів України мером Харкова Михайлом Добкіним і секретарем Харківської міськради Геннадієм Кернесом.
Представники харківської влади пообіцяли "у всьому сприяти комісії", однак висловили сумніви в тому, що її діяльність буде об'єктивною.
Учора у Верховній раді був зареєстрований проект постанови "Про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин фактів порушення Конституції України, законів України мером Харкова Михайлом Добкіним і секретарем Харківської міськради Геннадієм Кернесом у системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних і фінансових відносин при виконанні ними службових обов'язків". Авторами проекту постанови є народні депутати Олександр Фельдман, Олег Ляшко (обоє - фракція БЮТ) і Микола Катеринчук (фракція блоку НУНС).
Як повідомив помічник Олександра Фельдмана Євген Шинкарський, створення проекту обумовлене відразу багатьма діями панів Добкіна і Кернеса, які автори документа вважають незаконними. "Це і приватизація пам'ятників архітектури, і виділення земельних ділянок підставним фірмам з липовими адресами і засновниками, яким по 90 років", - розповів пан Шинкарський. Олександр Фельдман, за його словами, має у своєму розпорядженні докази того, що Михайло Добкін і Геннадій Кернес причетні також до карних злочинів. "Можу вам натякнути.
Це - несанкціонований збір інформації з використанням технічних засобів, створення організованих злочинних груп, вимагання, шантаж", - перелічив низку злочинів пан Фельдман.
У Харківській міськраді до ініціативи народних депутатів поставилися позитивно. "Розмови на цю тему ведуться вже давно. Нехай створюють одну, десять, двадцять комісій, ми їм усім будемо сприяти в роботі", - повідомив Геннадій Кернес. Тим часом пан Кернес висловив припущення, що результати діяльності комісії будуть необ'єктивними. "Фельдман - зацікавлена особа. Вони будуть ритися стільки, скільки їм буде потрібно, щоб освітити це в такому світлі, у якому їм вигідно. І на сонці можна знайти плями, - сказав він у розмові з кореспондентом. - У нас є конфлікт інтересів не між Кернесом або Добкіним і Фельдманом, а між міською владою і концерном АВЕК, власником якого є Фельдман (цього року харківська міськрада переглянула кілька десятків раніше ухвалених рішень і відмовив АВЕК в оренді земельних ділянок під будівництво торгових центрів і складів, у відповідь на що концерн подав до міськради позов)".
Геннадій Кернес також вважає некоректною назву комісії: "Вони з самого початку говорять про корупційні діяння і використання службового становища, тобто звинувачують нас до суду".
Відповідно до проекту постанови, комісія проіснує півроку, але перший звіт про її діяльність повинен бути заслуханий Верховною радою не пізніше, ніж через три місяці з моменту прийняття постанови.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас