Кредитори — фізичні особи банку "Україна" зможуть одержати свої кошти в найближчому відділенні банку "Аваль" за місцем їх проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори — фізичні особи банку "Україна" зможуть одержати свої кошти в найближчому відділенні банку "Аваль" за місцем їх проживання

Кредит&Депозит
117
Кредитори — фізичні особи банку «Україна» для одержання своїх коштів зможуть звернутися в найближче по їхньому місцеві проживання відділення банку «Аваль» поза залежністю від того, у якому з відділень банку «Україна» був відкритий рахунок. Про це повідомив на прес-конференції голова правління банку «Аваль» Олександр Деркач.
За його словами, виплата коштів за місцем проживання вкладників стала можливою завдяки регіональній мережі банку «Аваль», представленій у всіх містах обласного і районного підпорядкування України, а також унікальній системі термінових грошових переказів «Аваль-Експрес», по каналах якої буде погашатися заборгованість кредиторам банку «Україна», чиї вимоги відповідно до Закону України "Про врегулювання заборгованості по внесках фізичних осіб — вкладників і інших кредиторів банку «Україна» задовольняються в першу черга, а саме — фізичним особам, платежі яких чи на ім'я яких були заблоковані в зв'язку з відкриттям ліквідаційної процедури і фізичних осіб — вкладникам.
Як підкреслив А. Деркач, у тих регіонах, де очікується найбільша кількість виплат, відділення банку «Аваль» будуть працювати у вихідні і за графіком у робочі дні. Крім того, кредитори зможуть цілодобово одержувати інформацію про найближче відділення, що здійснює виплати, у Центрі інформаційної підтримки клієнтів банку «Аваль» (тел.8-800-50-002-50).
Голова правління банку «Аваль» також повідомив, що кредитори за бажанням зможуть одержати свої кошти в банку «Аваль» у виді наявних чи коштів по перерахуванню належної їм суми на рахунки в інших банківських установах. При цьому з належної одержувачу суми буде стягнена комісія банку за проведення операції: 0,65 проц. від суми за видачу наявних чи 0,4 проц. за переказ коштів. Разом з тим, що приєднується кредиторам сума коштів може бути за їхнім бажанням безкоштовно переведена на депозитний рахунок у банку «Аваль» терміном на шістьох місяців з виплатою відсотків з розрахунку діючих на той момент депозитних ставок. У цьому випадку комісія за видачу наявних коштів після закінчення терміну дії депозиту стягуватися не буде.
Для одержання коштів, за словами А. Деркача, одержувачам буде досить мати при собі паспорт громадянина України і довідку державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера. Однак у зв'язку з тим, що з 1 липня н.р. паспорта старого зразка з написом «Україна» перестануть діяти, вкладники, що оформляли внески по таких паспортах і вже обміняли їх на нові, повинні будуть пред'явити довідку паспортної служби органів внутрішніх справ із указівкою реквізитів паспортів старого зразка.
Дістати кошти зможуть також уповноважені особи вкладників на підставі нотаріально оформлених доручень чи спадкоємці — на підставі свідчень про право на спадщину, оформлених відповідно до діючого законодавства України. Якщо відповідно до представлених документів спадкоємців двоє чи більше, виплата (перерахування кошти на рахунки в інших банках) належної кредитору суми буде проведена у відповідних частках усім спадкоємцям одночасно. Заборгованість по внесках, відкритим на ім'я неповнолітніх, буде виплачена їхнім батькам чи опікунам за умови надання свідоцтва про народження дитини і паспорта одного з батьків чи опікунів.
Як повідомив А. Деркач, якщо хто-небудь із кредиторів не з'явиться для одержання коштів у місячний термін із дня опублікування оголошення про початок виплат, банк «Аваль» протягом трьох днів зобов'язується за свій рахунок послати рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) відповідне запрошення з указівкою найближчої адреси своєї установи, часу, порядку і терміну здійснення виплат. Якщо ж кредитор не з'явиться для одержання коштів у місячний термін із дня відправлення йому запрошення, банк «Аваль» поверне невиплачені кошти НБУ.
При цьому Банк зобов'язується забезпечувати режим збереження банківської таємниці відповідно до вимог законодавства України протягом усього терміну виплат, а також протягом п'яти років після їхнього завершення.
Довідка:
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» був визнаний переможцем тендера по визначенню банку-агента для здійснення виплат кредиторам — фізичним особам банку «Україна» 24 травня 2002 року. Відповідний договір між банком «Аваль» і Агентством з питань банкрутства був підписаний 13 червня 2002 року.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас