Лукашенко вирушив у Венесуелу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вирушив у Венесуелу

85
Президент Білорусії Олександр Лукашенко в четвер направився з офіційним візитом у Венесуелу.
У прес-службі нагадали, що президент Венесуели Уго Чавес уже двічі побував у Мінську: у липні 2006 року та у червні 2007 року. О.Лукашенко та У.Чавес домовилися про вибудовування стратегічного співробітництва і позначили пріоритетні сфери у двосторонніх відносинах, сказали в прес-службі президента.
Незважаючи на велику географічну віддаленість, за порівняно короткий проміжок часу Білорусія і Венесуела досить істотно просунулися по різних напрямках взаємодії: багато проектів на сьогоднішній день успішно стартували.
Інтенсифікації торгово-економічної взаємодії між Білорусією і Венесуелою багато в чому сприяють високий рівень політичного діалогу, спільність цілей, що стоять перед двома державами в сфері реалізації соціальної політики, схожість поглядів на те, як влаштовано світ, а також позицій в ООН і Русі неприєднання, відзначили в прес-службі.
"Наша країна повинна розширювати присутність у Венесуелі, нарощувати всебічні зв'язки. Важливість венесуельського вектора зовнішньої політики полягає в першу чергу в тому, що він дозволяє Білорусії зміцнити свої позиції в латиноамериканському регіоні", - процитували в прес-службі О.Лукашенка.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас