Лужков оплатить москвичам житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков оплатить москвичам житло

Нерухомість
150
Юрій Лужков продовжує втілювати в життя негласний принцип "Москва для москвичів". Тим, хто стоїть в черзі на соціальне житло і живе в орендованих квартирах, компенсують половину орендної плати. Є, щоправда, маленький нюанс - необхідно буде пред'явити договір оренди житла. А чи в багатьох він є?
Самотнім людям компенсують оренду 33 кв. м житла, сім'ям із двох чоловік - до 36 кв. м, а із трьох - 54 кв. м. Компенсація буде нараховуватися на рахунки тих людей, право яких на соціальне житло визнає московська влада. Для одержання компенсації потрібно бути учасником однієї з передбачених законом накопичувальних програм. Крім того, потрібно написати заяву в Департамент житлової політики і житлового фонду Москви. Але охочих чекає перешкода - необхідно буде показати договір оренди житла. Але ж не секрет, що більшість хазяїв здають житло без договору, щоб не платити податків.
Ця постанова - частина трирічної програми "Москвичам - доступне житло", прийнятої на початку цього року. Нагадаємо, що в Москві на черзі стоять близько 200 тис родин. Родини чекають своєї черги в середньому 20 років. При цьому ціни постійно ростуть - зняти однокімнатну квартиру можна за 600-800 дол., купити - від 150 тис. дол. Виплати першим пільговикам почнуться вже з 1 січня.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас