Єврокомісія готова розглянути можливість включення Молдови у проект будівництва газопроводу Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія готова розглянути можливість включення Молдови у проект будівництва газопроводу Nabucco

Енергетика
70
Європейська комісія готова розглянути можливість включення Молдови у проект будівництва газопроводу Nabucco. Як повідомили РБК у прес-службі глави молдовської держави, про це заявив єврокомісар з енергетики Андріс Пієбалгс у Брюсселі на зустрічі з президентом Молдови Володимиром Вороніним. Глава молдовської держави підкреслив зацікавленість Молдови взяти участь в європейських проектах із будівництва газопроводів, зокрема, у проекті Nabucco.
У свою чергу єврокомісар з енергетики відзначив позитивну динаміку у напрямі впровадження проекту Nabucco із транспортування природного газу з Каспійського басейну до Європи. Пієбалгс уточнив, що нещодавно Європейська комісія призначила координатора за даним проектом, який може здійснити візит до Молдови для розгляду можливостей включення республіки в проект Nabucco.
Проект Nabucco передбачає будівництво газопроводу в обхід Росії з метою зменшення залежності країн Євросоюзу від російських постачань газу.
Газопровід Nabucco протяжністю 4 тис. км покликаний забезпечити постачання середньоазіатського і каспійського газу до Європи через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію та Австрію.
Введення газопроводу в експлуатацію намічене на 2011 р. Вартість проекту оцінюється в 5 млрд євро. Розробкою Nabucco займаються австрійські OMV, угорська MOL, турецька Botas, болгарська Bulgargaz і румунська Transgaz.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас