У Києві будуть блокувати колеса автомобілів на паркуваннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві будуть блокувати колеса автомобілів на паркуваннях

124
Комунальне підприємство Київтранспарксервіс вирішило блокувати колеса автомобілів на паркуваннях для гарантії оплати їхніми водіями послуг паркування, повідомили заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька і директор Київтранспарксервісу Олена Поліщук.
За словами Поліщук, блокування коліс буде здійснюватися тільки в тих випадках, якщо на лобовому склі припаркованого автомобіля відсутній абонементний талон на паркування, якщо він прострочений, якщо паркувальник не може встановити, на який час водій оплатив паркування, або якщо час оплаченого паркування закінчився.
Виявивши ці факти, паркувальник повинен викликати службу блокування коліс, що зобов'язана скласти акт про блокування і прикріпити його на лобове скло автомобіля з повідомленням, що він заблокований. Розблокування коліс проводиться після повної оплати послуг паркування водієм і оплати вартості розблокування, що становить 100 гривень.
Кільчицька вважає, що для запобігання блокування коліс водії повинні чітко визначати час паркування, щоб заздалегідь оплачувати його. Поліщук відзначила, що одним зі способів оплати за паркування будуть абонементні талони на годину паркування, на день, на місяць і на квартал. Їх можна буде придбати в кіосках Союздрук, на станціях Київського метрополітену, у поштових відділення і на автозаправках.
Крім того, на думку Кільчицької найбільш вигідною формою оплати за паркування буде оплата за допомогою мобільного телефону, що адміністрація має намір почати впроваджувати із січня 2008 року.
Вона сказала, що в адміністрації є попередня домовленість із оператором мобільного зв'язку компанією Український мобільний зв'язок (бренд МТС), що готовий працювати за такою схемою при комісійних до 20%.
Як повідомлялося раніше, Київська міська державна адміністрація вивчає можливість введення плати за паркування і стоянку автомобілів на прибудинкових територіях.
23 жовтня Кільчицька заявила про те, що влада реалізує два механізми впровадження безготівкової оплати паркування - це квартальні абонементні талони на паркування, а також оплата за допомогою мобільного телефону.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас