Долар виріс до євро на очікуваннях заходів зі стримування іпотечної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро на очікуваннях заходів зі стримування іпотечної кризи

Валюта
331
Долар виріс до євро в середу на очікуваннях, що американська і європейська влада підсилять заходи щодо стримування іпотечної кризи, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:32 МСК курс долара до євро здійнявся до $1,4715 проти $1,4758 на закриття у вівторок.
У США регулятори і банки ведуть переговори про заморожування ставок по субстандартних іпотечних кредитах терміном на п'ять років, повідомили Bloomberg поінформовані особи. За їхніми відомостями, президент США Джордж Буш і міністр фінансів Генрі Полсон можуть оголосити про план уже 6 грудня.
"Долар відновлює свої позиції, - відзначає аналітик Bank of New York Саймон Дерик. - Цей план допоможе стабілізувати ситуацію. Однак я б виявив обережність, тому що усе ще з'являється багато негативних новин".
Деякі аналітики не виключають спільних дій урядів країн "великої сімки" щодо поліпшення ситуації на фінансових ринках.
"США і Великобританія, здається, уживають скоординовані дії, і інші країни можуть взяти з них приклад, - вважає менеджер Commerzbank Рюохей Мурамацу. - Це зміцнить долар".
За відомостями британської газети Daily Telegraph, уряд Великобританії розробив план націоналізації іпотечного банку Northern Rock, який серйозно постраждав від кредитної кризи.
На цих новинах виросли азіатські фондові ринки, що сприяло поновленню carry trade і ослабленню ієни. Зведений азіатський індекс MSCI Asia-Pacific здійнявся в середу на 0,3%.
До 15:32 МСК курс ієни до долара опустився до 110,23 з 109,87 у вівторок. До євро японська валюта подешевіла до 162,19 ієни з 162,14.
При операціях carry trade учасники ринку здійснюють запозичення у валюті країни, де встановлена низька процентна ставка, і купують цінні папери у валюті країн з високою ставкою. У єврозоні базова ставка становить 4% річних, у США - 4,5%, тоді як у Японії - 0,5%.
Фунт стерлінгів упав до долара більш ніж на 1% - до $2,0378 - після того, як банк HSBC заявив, що ціни на будинки в Британії в листопаді знизилися третій місяці підряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас