У Києві замінять старі світлофори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві замінять старі світлофори

Казна та Політика
175
Застарілі світлофори в Києві будуть повністю замінені на нові в 2008 р. Про це повідомив сьогодні генеральний директор КП "Київдорсервіс" Василь Стус. Він уточнив, що в столиці налічується 574 світлофора, 50% яких застаріли. В 2007 р. на київських вулицях відремонтували 81 світлофор і встановили 20 нових.
Усього на 2008 р. "Київдорсервісом" запланована заміна 3,5 тис. об'єктів, включаючи світлофори і дорожні знаки. Вартість виконання робіт складе 20 млн грн, розпорядження про виділення коштів підписано главою Київської міської державної адміністрації (КМДА) Леонідом Черновецьким.
Раніше повідомлялося, що КМДА планує виділити 38 млрд грн на реалізацію середньострокової комплексної програми "У європейський Київ на європейському транспорті", розрахованої до 2011 р. Документ передбачає заміну діючих світлофорів на світлофори нового зразка, а також заміну і реконструкцію існуючих дорожніх знаків (15,6 млн грн) та встановлення нових знаків (9 млн грн).
Програма передбачає виділення 18,2 млрд грн на будівництво транспортних розв'язок, доріг і мостів, 1,5 млрд грн на купівлю нового рухомого складу міського транспорту, близько 4 млн грн - на впровадження автоматизованої системи диспетчерського керування транспортом. Як відзначив перший заступник голови КМДА Денис Басс, документ покликаний по можливості ліквідувати причини виникнення заторів на дорогах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас