Тимошенко готова піти з посади прем'єра, якщо не зможе повернути знецінені внески Ощадбанку СРСР за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко готова піти з посади прем'єра, якщо не зможе повернути знецінені внески Ощадбанку СРСР за 2 роки

Казна та Політика
947
Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко готова піти з посади прем'єр-міністра, якщо її уряд не зможе повернути громадянам знецінені в Ощадбанку СРСР внески за 2 роки.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба БЮТ.
"Ми повернемо заощадження за 2 роки, і я сказала абсолютно точно, що якщо ми не повернемо ці заощадження, виходить, ми складемо повноваження і підемо із влади", - сказала Тимошенко.
Також вона повідомила, що сума заощаджень буде оприлюднена відразу після проведення перереєстрації вкладників.
Як повідомляло агентство, депутати від фракції Комуністичної партії Петро Симоненко, Валентин Матвєєв і Петро Цибенко пропонують Верховній Раді передбачити в державних бюджетах на 2008 і 2009 роки кошти, необхідні для повного відшкодування українцям їхніх знецінених в Ощадбанку СРСР внесків.
Українська народна партія ініціює визнання внесків, що знецінилися в Ощадбанку СРСР, державним боргом Росії.
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає неможливим за 2 роки повернути громадянам внески, що знецінилися, як пообіцяв Блок Юлії Тимошенко.
За його попередніми підрахунками, сума внесків, що знецінилися, становить приблизно 300 мільярдів гривень, що дорівнює приблизно двом держбюджетам.
Кабінет Міністрів 7 серпня виділив Державному Ощадному банку шостий з початку нинішнього року транш - 52,664 100 млн. гривень - для компенсації внесків в Ощадбанку колишнього СРСР, які були розміщені до 1992 року і знецінилися в результаті інфляції. Постанова Кабміну №336 від 1 березня 2007 передбачає виділення в нинішньому році 640 млн. гривень на виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР, а також на викуп облігацій Державної цільової безпроцентної позики 1990 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас