Національний борг США росте по мільйону доларів за хвилину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний борг США росте по мільйону доларів за хвилину

Казна та Політика
445
Національний борг США зростає на 1,4 мільярди доларів на день, або майже по одному мільйону доларів за хвилину. Загальний ж обсяг боргу досяг 9,14 трильйона доларів, відзначає агентство AP. Для порівняння, ВВП США за 2006 рік склав 13,16 трильйона доларів.
Агентство відзначає, що ще в січні 2001 року національний борг США становив тільки 5,7 трильйона доларів. А в 1989 році він був лише 2,7 трильйони доларів. Позначку в 10 трильйонів доларів, прогнозує AP, національний борг США перетне ще до того, як президент США Джордж Буш залишить свою посаду, що станеться в січні 2009 року. За експертними оцінками, в 2050 році борг США складе 350 відсотків від річного ВВП.
AP пише, що далі ситуація буде ставати все гіршою і гіршою, оскільки кількість працездатного населення в процентному співвідношенні буде поступово зменшуватися. За чверть століття американців старше 65 років стане у два рази більше. Крім того, збільшиться і кількість дітей.
Борг США буде рости і за рахунок триваючих воєнних операцій на Близькому Сході. Якщо американські війська пробудуть в Іраку та Афганістані 10 років, це обійдеться бюджету в 2,4 трильйони доларів.
США нарощує борг за допомогою випуску державних цінних паперів. Крім звичайних інвесторів, ними володіють уряди інших країн. Наприклад, Японія купила цінних паперів США на півтрильйона доларів. Більше 100 мільярдів доларів інвестували також Китай, Саудівська Аравія і Великобританія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас