"Київський метрополітен" на межі банкрутства? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київський метрополітен" на межі банкрутства?

353
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" очікує, що фінансовий результат за підсумками 2007 року буде збитковим - понад 90 млн грн, повідомили в прес-центрі підприємства за підсумками наради щодо виконання фінансового плану 2007 року і прогнозу фінансової діяльності на наступний рік.
Відповідно до повідомлення, у цілому доходи метрополітену складуть 435,7 млн грн, з них - доходи від перевезення пасажирів очікуються на рівні 217,7 млн грн, інші доходи - 61,0 млн грн, асигнування з бюджету будуть становити 157,0 млн. грн.
У той же час, видаткова частина річного плану набагато перевищує дохідну частину. Очікується збиток на рівні 526 млн. грн. замість запланованої суми 631,1 млн. грн.
Залишаться недофінансованими матеріальні витрати (з 132,6 млн грн будуть профінансовані лише 105,5 млн грн). Недофінансування негативно позначиться на технічному стані рухомого складу та іншого устаткування метрополітену, тому що кошти планувалися направити на закупівлю запасних частин, вузлів і деталей.
За даними підприємства, крім того, прогноз на наступний рік ще більш невтішний. Зокрема, заплановані витрати перевищують доходи на 430 млн грн за умови, що міський і державний бюджети профінансують проїзд пільгових категорій пасажирів у повному обсязі - близько 70 млн грн.
На думку керівників служб метрополітену, запланованих витрат недостатньо, щоб належним чином обслуговувати об'єкти метрополітену, здійснювати ремонт рухомого складу та ін. Як відзначається в повідомленні, при існуючому тарифі на проїзд (50 копійок) забезпечити стабільне функціонування "Київського метрополітену" буде неможливо.
Нагадаємо, що на початку літа ц.р. начальник "Київського метрополітену" Петро Мірошников відзначив, що якщо тариф цього року не буде змінений, то керівництво метрополітену вийде із пропозицією до міської влади "про дофінансування "Київського метрополітену" у розмірі приблизно 240-250 млн грн."
"Київський метрополітен" - це підземна і наземна траса довжиною 58,7 км із 45 станціями, на яких діють 119 ескалаторів. Інвентарний парк вагонів - 664 одиниці. 2006 рік метрополітен закінчив зі збитком 49 млн грн, доход склав 387 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас