Як зрозуміти, що ви стали жертвою шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зрозуміти, що ви стали жертвою шахраїв

661
Мільйони сімей по всій Великобританії виявилися в зоні ризику у зв'язку з можливими шахрайствами за допомогою їхньої особистої інформації після оголошення про те, що управління податків і мит (HMRC - Her Majesty´s Revenue and Customs) втратило персональні дані 25 мільйонів чоловік. Дані про всі британські сім'ї, де є діти молодші 16 років, (імена, дати народження та адреси дітей і їхніх батьків, а також номери полісів страхування і, у деяких випадках, подробиці про рахунки в банку, на які вже або будуть перераховані дитячі допомоги), пропали після того, як були послані внутрішньою поштою від HMRC у національне аудиторське управління . "Ця подія - справжнє нещастя для репутації компаній та організацій, пов'язаних з витоком. Для людей, чиї дані були загублені, це і ризик потенційних фінансових втрат, - сказав Грем Клулі, старший технологічний консультант компанії Sophos. - Як тільки в злочинців є Ваша особиста інформація, вони можуть одержувати рахунки в банку, позики і кредитні картки на Ваше ім'я, вони будуть намагатися скористатися Вашим банківським рахунком і зруйнувати Вашу кредитоспроможність, і взагалі будуть прагнути завдати якомога більшого фінансового збитку і за якомога коротший проміжок часу".
Щось подібне цілком може трапитися й у Росії, а тому компанія "Діалогнаука", офіційний партнер компанії Sophos у Росії, нагадує про те, як Ви можете довідатися, що стали жертвою шахрайського використання Ваших персональних даних.
Зверніть увагу на наступні ознаки:
  • Ви перестали одержувати рахунки або іншу пошту; це може означати, що шахраї замість Вашої ввели іншу адресу
  • Ви почали одержувати кредитні картки, які не замовляли
  • Вам відмовляють у кредиті без будь-якої очевидної причини
  • Ви одержуєте вимоги зі стягнення заборгованості за товари, які Ви не купували
  • Перевіряючи кредитну історію, Ви знаходите позиції, які Вам зовсім не зрозумілі
  • У балансі Вашого банківського рахунку є вилучення, платежі і грошові перекази, про які Ви нічого не знаєте
"Розкрадання персональних даних не завжди так само очевидно, як крадіжка чогось іншого. Це не так, як при знятті картини з Моно Лізою на стіні відразу ж помітно порожнє місце, - пояснює Клулі. - Інші люди можуть мати Вашу особисту інформацію, але Ви не довідаєтеся, що відбулося дещо незаконне - поки не з'являться докази того, що вони від Вашого імені захопили гроші або купили товари".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас