Кінах за якнайшвидше врегулювання конфлікту податкової і "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах за якнайшвидше врегулювання конфлікту податкової і "Нафтогазу України"

Енергетика
88
Виконуючий обов'язки міністра економіки Анатолій Кінах виступає за якнайшвидше врегулювання конфлікту Державної податкової адміністрації і Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це він заявив журналістам.
"Я не підтримую дії, які стосуються блокування рахунків "Нафтогазу України", особливо коли йдуть дуже складні переговори (про ціну на газ)", - сказав він.
Кінах підкреслив, що питання фіскальної дисципліни повинні вирішуватися без дестабілізації роботи тієї чи іншої компанії.
В.о. міністра економіки додав, що в цей час намітилася тенденція до врегулювання конфлікту податкової і "Нафтогазу України".
"Зараз проведені відповідні переговори. Ситуація стабілізується і напруга знята", - сказав він.
Як повідомляло агентство, "Нафтогаз України" розраховує на вирішення конфлікту з Податковою найближчим часом.
23 листопада "Нафтогаз України" заявив про спробу податкових органів накласти адміністративний арешт на активи компанії.
22 листопада делегація "Нафтогазу України" перервала переговори з російським "Газпромом" про постачання газу в Україну на 2008-2010 роки через можливість силового захоплення компанії податковими органами.
Компанія повідомила, що податківці мотивують свої наміри наявністю непогашеної заборгованості компанії перед державним бюджетом у розмірі 89 млн. гривень.
Ця заборгованість виникла наприкінці 1 кварталу 2006 року, коли компанією керував Олександр Болкісєв.
Податкова спростувала інформацію про спробу будь-якого блокування діяльності "Нафтогазу України", за її даними податковий борг перед бюджетом підприємств "Нафтогазу України", станом на 1 листопада 2007 року, становить більше 2,3 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас