ДПАУ назвала кращих податкових мінімізаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ назвала кращих податкових мінімізаторів

Казна та Політика
703
Сьогодні газета "Коммерсантъ" інформує читачів про те, що Державна податкова адміністрація (ДПАУ) підготувала рейтинг банків за рівнем податкового навантаження в I півріччі і зафіксувала різке зниження відрахувань податку на прибуток банками групи "великих".
У ДПАУ відзначають, що в десятці банків із кращою сплатою податку на прибуток виявилися ті ж установи, що і колись, зокрема Каліон Банк, ІНГ Банк Україна, Сітібанк. Всі вони входять у групу "великих", що, незважаючи на збільшення платежів, показала різке зниження відрахувань. Найкращий результат був у банків групи "найбільших", найменший - у групи "невеликих" банків.
Джерело в ДПАУ розповіло, що падіння показника "великих" банків обумовлено низькими показниками сплати податку на прибуток ТАС-коммерцбанком і Укргазбанком. "Ми з ними впоратися не можемо - обидва банки ведуть ризикову політику і займаються мінімізацією, але в рамках закону", - розповів на умовах анонімності співрозмовник.
У багатьох опитаних вчора банках заявили, що вони не проти оприлюднення податкових рейтингів або ставляться до них нейтрально. Однак у прес-службі Автокразбанку відзначили, що ефективність банку неможливо виміряти одним показником, тим більше фіскальним.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас