Ющенко пропонує приватизувати шахти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко пропонує приватизувати шахти

Енергетика
108
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що Україна не буде закривати шахти, і вважає, що їх необхідно приватизувати. Про це глава держави сказав в неділю в інтерв'ю телеканалу "1+1".
За словами Президента, Україна не піде ні британським шляхом - закриття небезпечних шахт, ні польським - вкладення величезних інвестицій. "Переконаний, ми не візьмемо ні британський, ні польський досвід, оскільки сьогоднішній день має іншу кон'юнктуру", - сказав він.
Як відзначив Ющенко, для України вугільна галузь перспективна, і держава буде продовжувати видобуток. "Вугілля - це стратегічні наші запаси, які на найближчі 400 років мають потужності із забезпечення", - цитує УНІАН слова глави держави.
Ющенко нагадав, що чотири роки тому була розроблена програма "Вугілля України", що передбачає модернізацію шахт. Також вона передбачає лібералізацію економічних відносин у вугільній галузі, зокрема і щодо збільшення ціни на вугілля. "Ми сьогодні не повинні продавати вугілля по демпінгу усередині країни", - сказав він. На думку Президента, низька ціна на вугілля приводить до недофінансування шахт, а отже, і недофінансування заходів безпеки.
Він також критично висловився про існування державних шахт. За його словами, їх необхідно передати в приватний сектор. "Держава ставить правила, вимоги до організації цього бізнесу, приватний бізнес набагато більше може сьогодні вкласти в безпеку шахти, модернізацію і розвиток, ніж держава", - відзначив Ющенко.
Говорячи про шахту ім. Засядька, Президент висловив думку, що уряд повинен винести уроки з її трагедії і розробити нову концепцію техніки безпеки на шахтах. Він нагадав, що після аварії на шахті ім. Засядька почався моніторинг по всіх шахтах України на предмет техніки безпеки.
Нагадаємо, 18 листопада о 3:11 у Донецьку на шахті ім. Засядька трапився вибух повітряно-метанової суміші. Загинуло 100 гірників.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас