За збільшенням зарплат Україна - найгірша з-поміж найгірших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За збільшенням зарплат Україна - найгірша з-поміж найгірших

Казна та Політика
424
Україна і Сербія в 2007 році продемонстрували найгіршу в Європі динаміку збільшення реальних зарплат. До такого висновку прийшли аналітики провідної міжнародної консалтингової компанії Mercer, провівши щорічне дослідження.
В Україні зарплати зросли на 10%, однак їх повністю з'їла інфляція. Нагадаємо, що за підсумками поточного року Міжнародний валютний фонд очікує в Україні 10-відсоткову інфляцію, а більшість українських і міжнародних фахівців - 12-13-відсоткову. Таким чином, можна говорити про зниження реальних зарплат в Україні.
Як повідомляє Deutche Welle, у Сербії номінальні зарплати виросли трохи менше ніж на 5% при більш ніж 6-відсотковій інфляції.
У Західній Європі, за оцінками експертів Mercer, номінальні зарплати в середньому зростуть на 3,4%. Це майже на 2% більше, ніж рівень інфляції.
У Східній Європі показники зростання реальних зарплат будуть коливатися в середньому від двох до трьох відсотків. Експерти Mercer визнають, що цей регіон залишається привабливим для інвестицій у виробництво через відносно невисокі витрати на робочу силу. Для порівняння, в Індії реальні зарплати в 2007 році виросли більш ніж на 10%, номінальні - на 14%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас