Інвестиційний фонд з ОАЕ вкладає 7,5 млрд дол. в Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційний фонд з ОАЕ вкладає 7,5 млрд дол. в Citigroup

Фондовий ринок
167
Інвестиційне управління Абу-Дабі вкладає 7,5 млрд доларів у пакет фінансових інструментів Citigroup, які будуть перетворені в акції найбільшої в США банківської корпорації.
Про це в понеділок увечері оголосила нью-йоркська штаб-квартира Citigroup.
Інвестор - фонд, що перебуває в управлінні влади емірату Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) - стане одним з найбільших акціонерів Citigroup. У рамках угоди фонд зможе діставати прибуток у розмірі 11% річних доти, поки отримані ним фінансові інструменти Citigroup у період з 15 березня 2010 року до 15 вересня 2011 року не будуть конвертовані у звичайні акції банку за ціною до 37,24 долара.
Отримані кошти дозволять Citigroup компенсувати величезні втрати, яких банк зазнав у зв'язку з цьогорічною кризою в США в сфері іпотечного кредитування. Через ці збитки 4 листопада у відставку пішов голова ради директорів корпорації Чарльз Прінс. У той же день було оголошено, що збитки Citigroup через обвал на ринку іпотечного кредитування можуть досягти в четвертому кварталі цього року від 8 до 11 млрд доларів. У третьому кварталі ця сума склала приблизно 6,5 млрд доларів, а ціна акцій Citigroup з початку цього року впала на 45%.
Як відзначив директор Інвестиційного управління Абу-Дабі шейх Ахмед бен Заїд аль-нахайян, очолюваний ним фонд розглядає Citigroup як "шановану компанію, що має першокласну торговельну марку і величезні можливості для зростання". Зроблені фондом інвестиції "відображають нашу впевненість у потенціалі Citigroup із забезпечення зростання її акціонерної вартості", додав він.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас