Китай запускає найбільший в світі енергопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запускає найбільший в світі енергопроект

Енергетика
242
Китайська компанія China Three Gorges Project Corp. інвестувала 115,3 млрд. юанів, або близько $15,6 млрд., у найбільший у світі проект гідроелектроенергетики, що вже становить 92% усього виділеного бюджету на будівництво дамб, повідомив 27 листопада офіційний представник під час онлайн-конференції.
У проекті задіяно 19 енергетичних блоків загальною потужністю 13300 Мвт, заявив Ван Сяофен (Wang Xiaofeng), директор адміністрації Three Gorges Dam. У наступному році планується довести число енергоблоків до 26 штук.
Гідроелектростанція Three Gorges Dam, що розташовується у верхній частині ріки Янцзи, повинна буде виробляти 84,7 млн. Мвт/годин електроенергії на рік до 2009 року. У результаті будівництва греблі і створення штучного водоймища було переміщено близько 1,22 млн. чоловік. Будівництво греблі почалося ще в 1993 році.
"Майбутнє китайської гідроенергетики здається цілком оптимістичним, якщо ми будемо більше звертати увагу на переміщення громадян та екологічні питання", - підкреслив Лі Юнань (Li Yongan), генеральний менеджер China Three Gorges, під час онлайн-конференції. На сучасний момент загальний обсяг виробленої електроенергії на проекті досяг більше 200 млн. Мвт/годин.
Однак захисники навколишнього середовища говорять, що проект може привести до різних екологічних катастроф, включаючи багатометрові хвилі, що виникли в результаті зсувів, які приведуть до руйнувань на багато кілометрів навколо водоймища. Однак Ван відкинув ці побоювання. "У цілому, проекти Three Gorges досить збалансовані, - підкреслив він. - Тому екологічні питання не повинні бути перешкодою на шляху реалізації проекту".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас