СБ сподівається на впровадження в Україні єдиної системи реєстрації прав власності на землю та нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ сподівається на впровадження в Україні єдиної системи реєстрації прав власності на землю та нерухомість

Нерухомість
175
Світовий банк (СБ) сподівається, що Україна в 2008 році впровадить єдину систему реєстрації прав власності на землю і нерухоме майно.
"Ми дуже сподіваємося, що протягом 2008 року все-таки вдасться впровадити систему, яка б об'єднала як землю, так і нерухоме майно, яке знаходиться на цій землі", - сказав координатор проектів у сфері сільського господарства представництва СБ в Україні Олександр Каліберда журналістам у Києві.
Він вважає, що для впровадження єдиної системи реєстрації прав власності на землю і нерухомість необхідно визначити єдиний орган, що буде здійснювати реєстрацію цих прав.
У цей час реєстр прав на землю в Україні веде Державне агентство земельних ресурсів, а нерухомості та іпотеки - Міністерство юстиції.
Крім того, на думку Каліберди, Україні необхідне законодавство, яке б регулювало питання реєстрації прав власності на нерухомість і землю.
Він нагадав, що Світовий банк фінансує в Україні проект видачі державних актів на право власності на землю і створення кадастру.
З передбачених на цей проект $124 млн, за словами Каліберди, на сьогодні освоєно $12 млн. Однієї із причин такого рівня використання цих коштів Каліберда назвав те, що в цей час фінансування системи реєстрації прав власності на землю і нерухомість практично не почато, оскільки Україна поки не визначила єдиний орган по реєстрації цих прав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас