Зарплати фахівців у регіонах доганяють столичних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати фахівців у регіонах доганяють столичних

Казна та Політика
275
Зарплати фахівців у регіонах доганяють столичних, що може істотно зменшити приплив приїжджих працівників у столицю, вважають експерти порталу з працевлаштування rabota.ua.
"У листопаді київські роботодавці пропонували фахівцям середню зарплату у розмірі $600. Основними вимогами до кандидатів була наявність вищої освіти і досвіду роботи від двох років. Такі умови можуть задовольнити столичних жителів, але постійно зростаюча вартість життя в мегаполісі не робить його привабливим для іногородніх здобувачів. А тенденція збільшення зарплат у регіонах може істотно зменшити приплив приїжджих працівників", - відзначається в повідомленні порталу, переданому в агентство "Інтерфакс-Україна".
За даними порталу, вже зараз у регіонах роботодавці готові платити фахівцям середню зарплату $500. "Більш того, у великих обласних центрах - Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Одесі, Львові та Запоріжжі часто зустрічаються пропозиції $600-800. Високий рівень зарплат у цих містах пояснюється концентрацією великої кількості промислових і торговельних підприємств, які вимагають кваліфікованого персоналу. А щоб утримати таких співробітників, роботодавці змушені підвищувати оплату праці", - відзначається в повідомленні.
Разом з тим найнижчі зарплати пропонують у Житомирі, Кіровограді, Ужгороді, Тернополі, Луцьку та Черкасах. "Практично повна відсутність виробництва в даних регіонах не сприяє створенню робочих місць, а підприємства торгівлі і сфери обслуговування не в змозі запропонувати здобувачеві зарплату більше $400-450 через невисоку рентабельність", - відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас