Тріше відзначає збільшення ролі emerging markets у глобальній економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше відзначає збільшення ролі emerging markets у глобальній економіці

Валюта
97
Економіки країн emerging markets, таких як Китаю або Індії, найкраще готові до того, щоб впоратися з підвищенням ставок на кредитних ринках, вважає глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, повідомляє агентство Bloomberg.
Emerging markets є "більш гнучкими, ніж розвинені країни в поточних умовах", - заявив Ж.-К.Тріше під час інтерв'ю в Бомбеї.
Темпи економічного росту Китаю та Індії продовжують прискорюватися, навіть незважаючи на те, що збільшення вартості залучення кредитів, викликане кризою в іпотечній сфері США, загрожує привести до ослаблення економічного підйому в США.
Глава ЄЦБ закликав також ринки, які розвиваються брати на себе "більшу відповідальність" у світовій економіці.
"Emerging markets не тільки стають усе більше значними учасниками глобальної економіки, вони також повинні брати на себе більшу відповідальність у світовому контексті", - заявив він.
З огляду на падіння курсу долара відносно євро до рекордних мінімумів у поточному місяці, європейські офіційні особи все частіше говорять про те, що Європа у значній мері піддається негативним наслідкам цього фактору, і закликають Китай розділити з нею ці проблеми, відпустивши курс юаню.
Дефіцит торговельного балансу єврозони з Китаєм виріс за сім місяців поточного року на 25% - до 59,9 млрд євро.
Emerging markets стали одним з основних двигунів підйому світової економіки, заявив Тріше. "Сила росту ринків, що розвиваються, і їх гнучкість позитивні для нас усіх. Це означає, що світова економіка зможе більшою мірою покладатися на динамізм цих країн, особливо в тому випадку, якщо зростання в інших регіонах втратить свій імпульс", - сказав він.
Глава ЄЦБ у вівторок відвідає Китай разом із прем'єр-міністром Люксембургу Жан-Клодом Юнкером і членом Єврокомісії з питань економічної та грошової політики Хоакіном Альмуніа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас