Британія підвищує податкову ставку для багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія підвищує податкову ставку для багатих

Казна та Політика
104
Міністерство фінансів Великобританії готує законопроект, що передбачає введення податку на приріст капіталу, що буде коштувати мільярди фунтів стерлінгів найбагатшим іноземцям, що проживають у Британії.
Як повідомляє Financial Times, ці заходи шокували весь сектор, що займається управлінням активами. На думку його представників, ці кроки підірвуть лондонський ринок мистецтва і витіснять за кордон більшу частину бізнесу з викупу акцій.
Крім цього новий законопроект може послужити поштовхом для продажу нерухомості та акцій на мільярди фунтів.
На зустрічі офіційних осіб і представників комерційних компаній з'ясувалося, що заплановані заходи торкнуться 15 тисяч найбагатших нерезидентів.
Рішучі заходи міністерства викликані хвилею критики із приводу мінімальних податків, які платять нерезиденти, особливо, фонди, що займаються викупом акцій.
"Ці заходи зроблять сильний вплив на ринки житла і мистецтва в Лондоні, а також позначаться на ролі Лондона як фінансового центру", - застерігає Chartered Institute of Taxation.
Нагадаємо, що раніше американський мільярдер Уоррен Баффетт заявляв про те, що податкова система США більш зручна для багатих і для олігарха, ставка податку нижча, ніж для більшості співробітників його компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас