Майже половина українців вважають, що Янукович зміг би домовитися про вигідні умови постачання газу з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українців вважають, що Янукович зміг би домовитися про вигідні умови постачання газу з Росії

Енергетика
79
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович здатний домовитися про вигідні умови постачання газу з Росії в Україну, вважає 45% опитаних українців.
Про це свідчать результати опитування, проведеного центром соціальних досліджень "Софія", які були презентовані в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.
Опитування проводилося з 9 до 15 листопада цього року у всіх областях України. Усього було опитано 1227 респондентів в 127 населених пунктах. Похибка вибірки не перевищує 3%.
При цьому 11,4% опитаних вважають успішним переговорщиком з цього питання президента України Віктора Ющенко. 7,8% опитаних назвали успішним переговорщиком міністра палива та енергетики Юрія Бойка, а 23,1% - Юлію Тимошенко.
Відповідно до результатів опитування, 10,3% респондентів вірять у можливість швидкого підвищення доходів населення до рівня, який би дозволив платити за газ за європейськими цінами. 31,6% опитаних вважають, що для цього повинне пройти від 5 до 20 років, 17% вважають, що для цього необхідно більше 20 років, а 26,1% респондентів вважають, що українці ніколи не зможуть платити за газ стільки ж, скільки платять європейці.
Крім того, 54,8% опитаних віддали перевагу участі України в створенні Єдиного економічного простору разом з Росією при збереженні нинішньої ціни на газ для населення. При цьому 15,4% респондентів погодилися б на інтеграцію України в Європейський Союз із різким підвищенням ціни на газ для населення. 16,4% опитаних висловилися за проведення Україною політики нейтралітету і поступове підвищення ціни на газ.
На думку 45,2% опитаних, новий уряд повинен зайнятися запобіганням зростанню цін на житлово-комунальні послуги, у тому числі газ і електрику. 44,9% респондентів назвали першочерговим завданням нового уряду боротьбу з корупцією і злочинністю, 43% - створення нових робочих місць, 41,2% - підтримку сільськогосподарських виробників, а 22,1% - забезпечення поставок нафти і газу на вигідних для України умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас